Ο Τραμπ έριξε τη μετοχή της Boeing, με ένα tweet -Εγραψε ότι χρεώνει πολλά για το νέο Air Force One

Ο Τραμπ έριξε τη μετοχή της Boeing, με ένα tweet -Εγραψε ότι χρεώνει πολλά για το νέο Air Force One

 

Ο νικητής των Αμερικανικών εκλογών δεν παίρνει μόνο το Οβάλ Γραφείο και τους κωδικούς για τα πυρηνικά. Εχει και τη δύναμη να επηρεάζει τις αγορές.

Αυτό το διαπίστωσε για τα καλά η Boeing την Τρίτη, όταν ένα tweet του Ντόναλντ Τραμπ αποδείχθηκε αρκετό για να πέσει η μετοχή της εταιρείας.

«Η Boeing φτιάχνει ένα ολοκαίνουριο Air Force One 747 για τους μελλοντικούς προέδρους, αλλά το κόστος είναι εκτός ελέγχου, πάνω από 4 δισ. δολάρια. Ακυρώστε την παραγγελία!», έγραψε στον λογαριασμό του ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ. Μετά από αυτό, όπως γράφει ο Guardian, η μετοχή της Boeing έπεσε κατά 1,3% στο άνοιγμα του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης.

 2016 12 06 at 19 11 48

«Το αεροπλάνο είναι εντελώς εκτός ελέγχου. Πιστεύω ότι είναι γελοίο. Θέλουμε η Boeing να βγάζει πολλά λεφτά, αλλά όχι και τόσα πολλά», σχολίασε ο Τραμπ μπαίνοντας στον ουρανοξύστη του στη Νέα Υόρκη.

Η υποψία ότι ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ μπορεί να ακυρώσει το συμβόλαιο προκάλεσε ανησυχία στους επενδυτές. Αλλωστε, όπως θυμίζει η βρετανική εφημερίδα, ο Τραμπ έχει ιδιωτικό αεροσκάφος. Ομως, ως πρόεδρος θα πρέπει να ταξιδεύει με το Air Force, το οποίο διαθέτει ειδική ασφάλεια και εξοπλισμό για την άμυνα και τις επικοινωνίες.

Η αμερικανική κυβέρνηση έχει αναθέσει στην Boeing να κατασκευάσει τουλάχιστον δύο νέα αεροσκάφη, τα οποία θα μπουν στην υπηρεσία του προέδρου της χώρας το 2024, σύμφωνα με το Associated Press. Ομως, πιέζει την εταιρεία να τα παραδώσει νωρίτερα, γιατί αυτά που χρησιμοποιούνται σήμερα κοστίζουν ολοένα και περισσότερο, με τις επισκευές που χρειάζονται.

iefimerida.gr

ADVERTORIALS