Χαλέπι: Σίγησε ο λογαριασμός της 7χρονης Μπάνα, στο Twitter

Χαλέπι: Σίγησε ο λογαριασμός της 7χρονης Μπάνα, στο Twitter

H Μπάνα, το 7χρονο κοριτσάκι από τη Συρία, που ράγισε καρδιές με τις αναρτήσεις της στο twitter από το κατεστραμμένο Χαλέπι, εξαφανίστηκε ξαφνικά από τα social media.

 

 Στο τελευταίο μήνυμά έγραψε

«Είμαστε σίγουροι ότι ο στρατός θα μας συλλάβει τώρα. Θα ξαναδούμε ο ένας τον άλλον, κάποια άλλη μέρα αγαπημένε μου κόσμε. Γεια σας»


Έπειτα από αυτό το μήνυμα, ο λογαριασμός της στο twitter διεγράφη και κανένας δεν γνωρίζει γιατί.

father


Η Μπάνα είχε περισσότερους από 100.000 followers. Τα μηνύματά της συγκλόνιζαν.

Όπως αυτό που έγραψε στις 27 Νοεμβρίου.


«Απόψε δεν έχουμε σπίτι. Όλα είναι βομβαρδισμένα. Παντού χαλάσματα. Είδα ανθρώπους να σκοτώνονται. Παραλίγο να χάσω κι εγώ τη ζωή μου»


Την ίδια μέρα, η Μπάνα είχε τουιτάρει και πάλι ζητώντας από τους ανθρώπους να προσευχηθούν για να αποτρέψουν νέους βομβαρδισμούς.


«Άγριοι βομβαρδισμοί τώρα. Μεταξύ ζωής και θανάτου. Σας παρακαλώ συνεχίστε να προσεύχεστε για εμάς».

Αργότερα, η μητέρα της δήλωσε στο CNN ότι το σπίτι τους χτυπήθηκε και έχουν μείνει στον δρόμο.

Ακόμα πιο συγκλονιστικό ήταν το βίντεο που ανέβασε η Μπάνα, όπου ακούγονται οι βομβαρδισμοί. Η Μπάνα μίλησε στην κάμερα και ζήτησε βοήθεια.

Capture

Η οικογένεια ζει στην ανταρτοκρατούμενη περιοχή στο ανατολικό Χαλέπι. Το οποίο βομβαρδίζεται από το συριακό καθεστώς και ρωσικά μαχητικά.

periskope


Η Φατιμά, η μητέρα της Μπάνα, είχε δημιουργήσει αυτόν τον λογαριασμό στο twitter, τον Σεπτέμβριο. «Για να μοιραστούμε τη ζωή μας με τον κόσμο», όπως είχε πει. Ο λογαριασμός έμεινε ενεργός μέχρι την Κυριακή.Τη Δευτέρα, μετά το κλείσιμο του λογαριασμού, μηνύματα συμπαράστασης γράφτηκαν στο twitter. Όλοι, προσεύχονται για την Μπάνα και την οικογένειά της.

Capturell
Τον περασμένο μήνα, η Μπάνα είχε γράψει ότι της αρέσει να διαβάζει για να ξεχνά τον πόλεμο, και η συγγραφέας Ι.Κ. Rowling, της έστειλε ολόκληρη τη σειρά Harry Potter.

PicMonkey Collage

Capture n69

Παρότι οι αναρτήσεις ήταν γραμμένες σε καλά αγγλικά, το κοριτσάκι και η μητέρα του δεν έδειχναν σε ζωντανές συνδέσεις που έκαναν για ξένα δίκτυα, να κατέχουν το ίδιο καλά την γλώσσα. Αυτό, δημιούργησε απορίες για το εάν πράγματι εκείνες ενημερώνουν για τα όσα ολέθρια συμβαίνουν στο Χαλέπι ή αποτελούν κομμάτι προπαγάνδας -πρακτική στην οποία άλλωστε καταφεύγουν από την αρχή του αιματηρού εμφυλίου όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές. Το ξαφνικό κλείσιμο του λογαριαμού της 7χρονης ενισχύει τις απορίες!

Παρά τις εκεχειρίες, οι συγκρούσεις στο Χαλέπι έχουν ενταθεί τους τελευταίους μήνες. Εκατοντάδες χιλιάδες άμαχοι έχουν αναγκαστεί να αφήσουν την πόλη και τα σπίτια τους

.cnn.gr

 

ADVERTORIALS