Τουρκία: Συνελήφθη δημοσιογράφος της Hurriyet

Τουρκία: Συνελήφθη δημοσιογράφος της Hurriyet

Ο Ντιντσέρ Γκιοκτσέ τέθηκε υπό κράτηση μαζί με άλλους εννέα ανθρώπους στο πλαίσιο της έρευνας εναντίον υποστηρικτών του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν δημοσιογράφο της εφημερίδας Hurriyet στο πλαίσιο των τελευταίων συλλήψεων δημοσιογράφων και άλλων ατόμων τα οποία κατηγορούνται ότι σχετίζονται με την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του περασμένου μήνα, αναφέρεται στην αγγλόφωνη έκδοση της εφημερίδας.

Ο Ντιντσέρ Γκιοκτσέ τέθηκε υπό κράτηση μαζί με άλλους εννέα ανθρώπους, αφού ο εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης εξέδωσε εντάλματα σύλληψης σε βάρος 35 ατόμων, στο πλαίσιο της έρευνας εναντίον υποστηρικτών του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν που έχει την έδρα του στις ΗΠΑ και οι τουρκικές αρχές υποστηρίζουν ότι βρίσκεται πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος.
Η Hurriyet, μία από τις τουρκικές εφημερίδες με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία, η οποία υιοθετεί όλο και πιο φιλοκυβερνητική στάση, ανέφερε ότι αρκετά από τα 35 εντάλματα ήταν σε βάρος δημοσιογράφων, αλλά δεν διευκρίνισε πόσα. Τουλάχιστον 18 άτομα που περιλαμβάνονται στον κατάλογο βρίσκονται στο εξωτερικό, πρόσθεσε.

Η Τουρκία έχει κλείσει περισσότερα από 130 μέσα ενημέρωσης και έχει συλλάβει περισσότερους από 60 δημοσιογράφους αφότου κηρύχθηκε στη χώρα κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά την αποπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων

HONDOS UNDER
ARMONIA
Manolis Xatziantoniou desk