Φονικός σεισμός 6,2 Ρίχτερ συγκλόνισε την κεντρική Ιταλία

Φονικός σεισμός 6,2 Ρίχτερ συγκλόνισε την κεντρική Ιταλία

 Ισχυρός σεισμός, 6, 2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα το πρωί στις 3:36 ώρα Ιταλίας (4:36 π.μ. ώρα Ελλάδας), στην κεντρική Ιταλία, την ευρύτερη περιοχή της πόλης Ριέτι.

Το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται στο χωριό Ακκούμολι στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Ριέτι, 90 περίπου χιλιόμετρα βόρεια της Ρώμης, ενώ το εστιακό του βάθος ήταν 4 χλμ.Ο σεισμός, ο οποίος διήρκεσε 20 δευτερόλεπτα, έγινε  αισθητός σε όλες τις κεντρικές περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανόμενης και της Ρώμης.

Ο σεισμός όπως φαίνεται και από τις πρώτες εικόνες έχει προκαλέσει πολλές ζημιές σε κτίρια στα χωριά στα χωριά Αματρίτσε και Ακκούμουλι,  ενώ υπάρχουν αναφορές και για εγκλωβισμένους. Πληροφορίες της «Corriere della Serra» και του ιταλικού πρακτορείου Ansa κάνουν λόγο για δύο νεκρούς.

Μιλώντας στο ειδησεογραφικό κανάλι RaiΝews 24, o Σέρτζιο Πιρότσι, δήμαρχος του χωριού Αματρίτσε (την περιφέρεια της πόλης Ριέτι), δήλωσε ότι οι ζημιές είναι σοβαρές και χρησιμοποίησε την λέξη «δράμα» για να περιγράψει την κατάσταση, προσθέτοντας ότι «μεγάλος μέρος του χωριού δεν υπάρχει πιά». Οι κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

Λεπτό προς λεπτό όλες οι νεότερες πληροφορίες

08:01 Συνεχίζεται η μεταφορά τραυματιών

07:58 Δύο βίντεο ήρθαν στο φως της δημοσιότητας. Ενα κατά τη διάρκεια του σεισμού και ένα με το πρώτο φως της ημέρας. Δείτε τα ΕΔΩ

07:52 Με προβλήματα η πρόσβαση στο χωριό Αματρίτσε ενώ οι αρχές εκφράζουν φόβους για περισσότερους νεκρούς λόγω της ώρας που σημειώθηκε ο σεισμός

07:46 Η εικόνα του χωριού πριν και μετά τον σεισμό

07:45 Ο δήμαρχος του χωριού Αματρίτσε κάνει έκκληση για βοήθεια απ' όλο τον κόσμο στα διπλανά χωριά προκειμένου να βοηθήσει στον απεγκλωβισμό

07:42 Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως έχουν ήδη επιβεβαιωθεί τέσσερις νεκροί

07:39 Οπως αναφέρει η ITV υπάρχουν μέχρι στιγμής έξι νεκροί, κάτι που όμως δεν επιβεβαιώνεται από την ιταλική αστυνομία. Επίσης κάνει λόγο για τέσσερις παγιδευμένους, δύο ανήλικα παιδιά και δύο ηλικιωμένους χωρίς να αποκλείει την πιθανότητα να πρόκειται για οικογένεια.

07:35 Δραματικές είναι οι πρώτες εικόνες που μεταφέρουν μέσω των social media οι κάτοικοι της περιοχής

Η ιταλική κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την Υπηρεσία Προστασίας Πολιτών, μετά την σεισμική δόνηση των 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην κεντρική Ιταλία σήμερα το πρωί, είπε ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι στο Twitter.

Νεότερες πληροφορίες κάνουν λόγο για αρκετούς παγιδευμένους στα σπίτια τους

ADVERTORIALS