Τρόμος στο Λονδίνο: 19χρονος με μαχαίρι σκότωσε μια γυναίκα και τραυμάτισε 5 άτομα

Τρόμος στο Λονδίνο: 19χρονος με μαχαίρι σκότωσε μια γυναίκα και τραυμάτισε 5 άτομα

 Μία γυναίκα σκοτώθηκε και άλλα πέντε άτομα τραυματίστηκαν από επίθεση με μαχαίρι στο κέντρο του Λονδίνου, ενώ ένας ύποπτος συνελήφθη, ανακοίνωσε σήμερα η μητροπολιτική αστυνομία της πόλης.

Η αστυνομία δηλώνει ότι η κατάσταση της ψυχικής υγείας του δράστη ήταν σημαντικός παράγοντας στην επίθεση με μαχαίρι που έγινε στο κεντρικό Λονδίνο, με συνέπεια τον θάνατο μιας γυναίκας και τον τραυματισμό άλλων πέντε ανθρώπων.

Οι αστυνομικές αρχές στη βρετανική πρωτεύουσα δεν αποκλείουν την τρομοκρατία ως πιθανό κίνητρο.

Ένοπλοι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 19χρονο στην πλατεία Ράσελ, μετά την επίθεση που έκανε εναντίον 60χρονης γυναίκας, η οποία υπέκυψε στα τραύματά της, στο σημείο της επίθεσης.

«Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η κατάσταση της ψυχικής υγείας του δράστη είναι σημαντικός παράγοντας στην υπόθεση αυτή και πρέπει να ερευνηθεί σε βάθος. Φυσικά, στο στάδιο αυτό όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, ενώ το ενδεχόμενο της τρομοκρατίας ως κινήτρου, πρέπει επίσης να ερευνηθεί», δήλωσε ο Μαρκ Ρόλεϊ, αξιωματούχος της μητροπολιτικής αστυνομίας του Λονδίνου. Γι' αυτό και την υπόθεση ερευνούν από κοινού το τμήμα ανθρωποκτονιών αλλά και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

«Άκουσα μια κραυγή και όταν έφτασα στην πλατεία είδα ένα κορίτσι να βρίσκεται στο έδαφος με αίμα να τρέχει από την πλάτη της», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας.

Άλλοι μάρτυρες αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο ο δράστης να είχε και συνεργούς καθώς υποστηρίζουν ότι λίγο μετά την επίθεση είδαν ένα ή δύο άτομα να αποχωρούν από το σημείο «βιαστικά».

 ιefimerida.gr

  

  

ADVERTORIALS