Η Ρώμη εξετάζει την μεταφορά εν δυνάμει ισλαμιστών σε απομακρυσμένες φυλακές

Η Ρώμη εξετάζει την μεταφορά εν δυνάμει ισλαμιστών σε απομακρυσμένες φυλακές

Η Ρώμη εξετάζει την μεταφορά εν δυνάμει ισλαμιστών σε απομακρυσμένες γεωγραφικά φυλακές, έτσι ώστε να καταπολεμήσει την στρατολόγηση νέων μελών μέσα στα κρατητήρια από συγκρατούμενους τζιχαντιστές.

Συναγερμό σημαίνει ο Ιταλός υπουργός Δικαιοσύνης Αντρέα Ορλάντο προειδοποιώντας για τον κίνδυνο που συνιστούν για την χώρα οι περίπου 300 "εν δυνάμει ισλαμιστές τρομοκράτες" που κρατούνται συχνά μαζί, σε ελάχιστα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας. Παρά το γεγονός ότι οι εν λόγω κρατούμενοι βρίσκονται υπό συνεχή παρακολούθηση από το προσωπικό των φυλακών, η ιταλική εφημερίδα Il Messaggero γράφει ότι τουλάχιστον 39 κρατούμενοι έχουν εκφράσει ξεκάθαρα την υποστήριξη και προσχώρησή τους στους ισλαμιστές.

Ο ιταλικός τύπος τονίζει ότι οι φυλακές ενδέχεται να μετατραπούν σε τόπο στρατολόγησης εξτρεμιστών. Για παράδειγμα, 22 άτομα που καταδικάσθηκαν για συμμετοχή σε δράσεις οι οποίες συνδέονται με τους ισλαμιστές τρομοκράτες, έχουν μεταφερθεί στην Καλαβρία, όπου κάθε μέρα μπορούν να επικοινωνούν, ελεύθερα μεταξύ τους για αρκετές ώρες στο προαύλιο των φυλακών.

Τιμωρείται η προσπάθεια στρατολόγησης

Την περίοδο αυτή η ιταλική κυβέρνηση μελετά μεταφορά τους σε απομονωμένα σωφρονιστικά ιδρύματα σε μικρά νησιά όπως την Αζινάρα και την Πιανόζα, με στόχο να περιορισθεί η δυνατότητα ανταλλαγής πληροφοριών και ύποπτων στενών επαφών.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης της κυβέρνησης του Ματτέο Ρέντσι παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή την ευρύτερη κατάσταση στις φυλακές της χώρας, γνωρίζοντας ότι δεν αποκλείεται να δημιουργηθεί εκεί ανάλογο, εκρηκτικό κλίμα με εκείνο πολλών υποβαθμισμένων συνοικιών ευρωπαϊκών πόλεων του εξωτερικού. Για τον λόγο αυτό υπάρχει η σκέψη να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση και στις λεγόμενες εναλλακτικές ποινές.

Στο μεταξύ, η ιταλική νομοθεσία προσαρμόσθηκε στα νέα δεδομένα και προβλέπει πλέον την καταδίκη όχι μόνον προσπαθειών στρατολόγησης, αλλά και όσων εκπαιδεύονται μόνοι τους με σκοπό να στηρίξουν στην συνέχεια ισλαμιστές τρομοκράτες.

Πηγή: Deutsche Welle

ADVERTORIALS