Εισβολή πραξικοπηματιών στο CNN Turk και στην Χουριέτ- Εκρηξη στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης

Εισβολή πραξικοπηματιών στο CNN Turk και στην Χουριέτ- Εκρηξη   στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης

Αναρτήθηκε και στην ιστοσελίδα του γενικού επιτελείου των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων η ανακοίνωση που είχε διαβαστεί πριν από μερικές ώρες στα κανάλια της κρατικής τηλεόρασης για επιβολή πραξικοπήματος εκ μέρους του Συμβουλίου Ειρήνη στη Χώρα.Στρατιώτες εισέβαλαν στις εγκαταστάσεις του CNN Turk, το οποίο σταμάτησε να μεταδίδει το πρόγραμμά του, ενώ τα διευθυντικά στελέχη καλούσαν τους υπαλλήλους να αποχωρήσουν, προκειμένου να διαφυλάξουν τη σωματική τους ακεραιότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ακούγονται πυροβολισμοί και εκρήξεις, ενώ από την εικόνα που παρουσιάζουν τα διεθνή ΜΜΕ, τα στούντιο έχουν αδειάσει από κόσμο και οι στατιώτες έχουν εισβάλει στις εγκαταστάσεις.

Την ίδια στιγμή, άλλη ομάδα του στρατού έχει εισβάλει στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας Χουριέτ, εμποδίζοντας την έκδοσή της, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες επικρατεί μεγάλη ένταση στο σημείο. Όπως αναφέρουν πηγές από την Τουρκία, έχει ζητηθεί από τους δημοσιογράφους της εφημερίδας να εγκαταλείχουν τις εγκαταστάσεις και να παραδώσουν τα κινητά τους, ώστε να μην μεταδίδουν όσα συμβαίνουν.

Σύμφωνα με το Reuters μια ισχυρή έκρηξη ακούστηκε πριν λίγο στο διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης.03:49: Εκρηξη στο Ατατούρκ - Σύμφωνα με το Reuters μια ισχυρή έκρηξη ακούστηκε πριν λίγο στο διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης. Στο αεροδρόμιο έχει προσγειωθεί το αεροσκάφος του Ταγίπ Ερντογάν. Ο ήχος από πτήσεις πολεμικών αεροσκαφών σε διάφορες περιοχές της Κωνσταντινούπολης είναι το χαρακτηριστικό της τελευταίας μιας ώρας. Επίσης, από τις 03.10 έως τις 03.45 ακούστηκε τρεις φορές εκκωφαντικός ήχος, δίχως όμως μέχρι στιγμής να έχει αναφερθεί στα μέσα ενημέρωσης κάποιο σχετικό στοιχείο.

ADVERTORIALS