Το Σεπτέμβριο συζητά η βρετανική Βουλή το αίτημα για νέο δημοψήφισμα -Πάνω από 4 εκατ. υπογραφές

Το  Σεπτέμβριο συζητά η βρετανική Βουλή το αίτημα για νέο δημοψήφισμα -Πάνω από 4 εκατ. υπογραφές

Το βρετανικό κοινοβούλιο θα συζητήσει τον Σεπτέμβριο την αίτηση που έχει συγκεντρώσει πάνω από 4 εκατ. υπογραφές, για νέο δημοψήφισμα σχετικά με την παραμονή στην ΕΕ.

Ομως, δεν θα λάβει απόφαση για το αν θα επαναληφθεί το δημοψήφισμα. Η συζήτηση θα γίνει στις 5 Σεπτεμβρίου. Μετά από την ψήφο υπέρ του Brexit- 52% έναντι 48% που πήρε η παραμονή- πολλοί, ανάμεσά τους και βουλευτές, ζητούν να γίνει δεύτερο δημοψήφισμα.

Η Τερέζα Μέι όμως, η οποία θα διαδεχθεί τον Ντέιβιντ Κάμερον στην πρωθυπουργία την Τετάρτη, έχει αποκλείσει δεύτερο δημοψήφισμα, δηλώνοντας επανειλημμένα «Το Brexit σημαίνει Brexit».

Η επιτροπή αιτήσεων της Βουλής αποφάσισε να παραπέμψει το θέμα σε συζήτηση, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού υπογραφών που συγκέντρωσε. Τόνισε όμως ότι δεν υποστηρίζει την έκκληση για νέο δημοψήφισμα.

Η αίτηση, που είχε αναρτηθεί στο διαδίκτυο πριν γίνει το δημοψήφισμα, αναφέρει ότι η κυβέρνηση πρέπει να το επαναλάβει, αν η άποψη της παραμονής ή της εξόδου συγκεντρώνει λιγότερο από 60% με συμμετοχή κάτω του 75% του εκλογικού σώματος.

«Με τη συζήτηση δεν θα αλλάξει η νομοθεσία, ούτε θα καταλήξει σε απόφαση για το αν θα γίνει δεύτερο δημοψήφισμα ή όχι», ξεκαθάρισε η επιτροπή. Το βρετανικό κοινοβούλιο πρέπει να εξετάζει αν θα τεθεί προς συζήτηση κάθε αίτηση πο
υ συγκεντρώνει πάνω από 100000 χιλιάδες υπογραφές

iefimerida.gr

ADVERTORIALS