Δύο γυναίκες διεκδικούν την πρωθυπουργία στη Μεγάλη Βρετανία -Μια υπέρ και μια κατά του Brexit

Δύο γυναίκες διεκδικούν την πρωθυπουργία στη Μεγάλη Βρετανία -Μια υπέρ και μια κατά του Brexit

Σαφές προβάδισμα έναντι των αντιπάλων της πήρε η υπουργός Εσωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, Τερέζα Μέι, κερδίζοντας τις μισές ψήφους εμπιστοσύνης των βουλευτών του Συντηρητικού Κόμματος για να διαδεχθεί τον Κάμερον.

Αντίπαλός της στην κούρσα αναδείχθηκε η υπουργός Ενέργειας Αντρέα Λίντσομ, η οποία ήρθε δεύτερη σε ψήφους και όλα δείχνουν ότι η Μεγάλη Βρετανία θα αποκτήσει για δεύτερη φορά γυναίκα πρωθυπουργό, μετά τη Μάργκατερ Θάτσερ, όπως αναφέρουν οι Financial Times.

Από την κούρσα αποκλείστηκε ο Λίαμ Φοξ, πρώην υπουργός Αμυνας, ενώ ο υποψήφιος Στίβεν Κραμπ, υφυπουργός Εργασίας, εγκατέλειψε την κούρσα αφού ήρθε τέταρτος με 34 ψήφους.
Και οι δύο, ο Κραμπ και ο Φοξ, ανακοίνωσαν ότι θα υποστηρίξουν την υποψηφιότητα της Τερέζα Μέι. Η τελική επιλογή του νέου ηγέτη των Τόρις και επόμενου πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας θα γίνει από τα 150.000 μέλη του κόμματος.

Ολα δείχνουν ότι θα συγκρουστούν δύο γυναίκες και δύο ιδεολογίες για τη θέση του πρωθυπουργού: Η Τερέζα Μέι στήριξε, έστω χαλαρά, την παραμονή της Μεγάλης Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ενώ η κ. Λίντσομ είναι φανατική οπαδός του Βrexit και υποστηρίζεται από τον Μπόρις Τζόνσον.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα» δήλωσε η Τερέζα Μέι. «Υπάρχει πολύ δουλειά μπροστά μας. Να ενώσουμε το κόμμα μας και τη χώρα μας, να διαπραγματευτούμε με τον καλύτερο τρόπο αφού εγκαταλείπουμε την ΕΕ και να κάνουμε τη Βρετανία ελκυστική σε όλους».

Οσο για τον Μάικλ Γκόουβ, ήρθε τρίτος και βλέπει τις ελπίδες του να εξανεμίζονται. Ολοι εκτιμούν ότι το προφίλ του Γκόουβ αμαυρώθηκε μετά την πολιτική δολοφονία του Μπόρις Τζόνσον, για την οποία ευθύνεται.

ADVERTORIALS