Παραμένει στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου η Κως

Παραμένει στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου η Κως

Παραμένει η Κως στις περιοχές Πολύ Αυξημένου Κινδύνου ''βαθύ κόκκινο'  όπως ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή 16  Απριλίου ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα.

Δεν θα γίνουν αλλαγές στο λιανεμπόριο και στη λειτουργία της αγοράς. Επαναλειτουργούν από τη Δευτέρα 19 Απριλίου οι σχολές οδηγών με πολύ αυστηρά μέτρα, και self tests δύο φορές την εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι από τη Δευτέρα 19 Απριλίου  επεκτείνεται η  χρήση των υποχρεωτικών self test σε εργαζόμενους έξι κατηγοριών.

 Λιανεμπόριο (συμπεριλαμβανομένων των σούπερ μάρκετ και των καταστημάτων πώλησης τροφίμων και ποτών)

Εστίαση

Μεταφορές (χερσαίες, θαλάσσιες, αεροπορικές κ.λπ.)

Υπηρεσίες καθαρισμού

Κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής

Υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων

Τα τεστ θα πρέπει να γίνονται μία φορά την εβδομάδα, ενώ προβλέπονται πρόστιμα σε περίπτωση που δεν πραγματοποιηθεί αυτό.

Στη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας αναφέρεται ότι, επειδή η δωρεάν διανομή των selftest από τα φαρμακεία ξεκινά τη Δευτέρα 19 Απριλίου, για την πρώτη εβδομάδα εφαρμογής του μέτρου, οι δηλώσεις των αποτελεσμάτων του τεστ μπορούν να γίνονται οποιαδήποτε στιγμή από τη Δευτέρα 19 μέχρι και την Κυριακή 25 Απριλίου 2021.

ADVERTORIALS