Στις περιοχές που το επιδημιολογικό φορτίο δείχνει να επιμένει, η Κάλυμνος - Τι δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Στις περιοχές που το επιδημιολογικό φορτίο δείχνει να επιμένει, η Κάλυμνος - Τι δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Διαβάστε παρακάτω τις δηλώσεις του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, που αφορούν την Κάλυμνο αλλά και άλλες περιοχές στις οποίες το επιδημιολογικό φορτίο δείχνει να επιμένει.

Να σημειωθεί πως τις τελευταίες 8 ημέρες τα άτομα που βρέθηκαν θετικά στον COVID-19 στην Κάλυμνο, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ ανέρχονται σε 30 (αναφορές πάντως από τοπικά ΜΜΕ της Καλύμνου, κάνουν λόγο για 37 κρούσματα)!

Συγκεκριμενα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1 κρούσμα στις 22 Δεκεμβρίου, 1 κρούσμα στις 24 Δεκεμβρίου, 1 κρούσμα στις 25 Δεκεμβρίου, 3 κρούσματα στις 26 Δεκεμβρίου, 6 κρούσματα στις 27 Δεκεμβρίου, 8 κρούσματα στις 28 Δεκεμβρίου, 10 κρούσματα στις 29 Δεκεμβρίου. 

Οι δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των διαπιστευμένων συντακτών του Υπουργείου Υγείας, χθες Τρίτη 29 Δεκεμβρίου.

Την ίδια στιγμή υπάρχουν και άλλες περιοχές, και θέλω να σταθώ σε αυτό, που μας προβληματίζουν και βρίσκονται στο επίκεντρο της επιδημιολογικής μας παρατήρησης και ανάλυσης τις τελευταίες ώρες, καθώς δεν φαίνεται να ακολουθούν το μέσο όρο μείωσης του επιδημιολογικού φορτίου που παρατηρείται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Αντίθετα, το επιδημιολογικό φορτίο δείχνει να επιμένει στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, στους Δήμους Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Περιστερίου, Ιλίου και Αχαρνών, στην περιοχή Ζεφυρίου του Δήμου Φυλής, καθώς και στο νησί της Καλύμνου.

Γι’ αυτό κάνουμε έκκληση και τονίζουμε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό οι κάτοικοι αυτών των περιοχών, όπως και όλοι μας βέβαια ανεξαιρέτως, να παραμείνουμε εξαιρετικά προσεκτικοί και να συνεχίσουμε να είμαστε συνεπείς στην τήρηση των μέτρων και ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες των εορτών.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα που ίσχυσαν τα Χριστούγεννα, ισχύουν και για την Πρωτοχρονιά. Πιο συγκεκριμένα, και την Πρωτοχρονιά γύρω από το γιορτινό τραπέζι μπορούν να συγκεντρωθούν δύο οικογένειες και μέχρι εννιά άτομα.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί παραμένει σε ισχύ χωρίς εξαίρεση, τόσο την παραμονή όσο και ανήμερα την Πρωτοχρονιά.

ADVERTORIALS