Χίος: Lockdown στo hot spot της ΒΙΑΛ - Κρούσμα και σε εργαζόμενη

Χίος: Lockdown στo hot spot της ΒΙΑΛ - Κρούσμα και σε εργαζόμενη

Διακόπτεται η λειτουργία του γραφείου της Υπηρεσίας Ασύλου μετά το θετικό δείγμα σε διοικητικό υπάλληλο της EASO - Νωρίτερα στη ΒΙΑΛ είχε καταγραφεί το πρώτο κρούσμα σε Κέντρο Υποδοχής σε έναν 35 χρονο μετανάστη από την Υεμένη

Στην απόφαση να επιβάλει lockdown στο ΚΥΤ της ΒΙ.ΑΛ. καθώς και στην αναστολή λειτουργίας του γραφείου Ασύλου, οδηγήθηκε το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, μετά την είδηση ότι η 35χρονη Χιώτισσα που διαγνώστηκε την Πέμπτη, με κορωνοϊό δούλευε ως διοικητικό προσωπικό στο κέντρο υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του "politischios.gr", στόχος είναι η διακοπή επαφής των υπαλλήλων του hotspot με τους μετανάστες καθώς και ο δραστικός περιορισμός της μετακίνησης των μεταναστών έξω από το κέντρο υποδοχής.

Η 35χρονη Χιώτισσα, διαγνώστηκε με κορωνοϊό μετά την επιστροφή της από νησί των Κυκλάδων και παραμένει υπό περιορισμό στο σπίτι της.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα σήμερα στη ΒΙΑΛ εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα ασθενούς με κορωνοϊό μέσα σε καταυλισμό Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Πρόκειται για έναν 35χρονο μετανάστη από την Υεμένη, που ζει στη Χίο από τον Σεπτέμβριο του 2019, ο οποίος διέμενε στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ, σε στεγασμένο χώρο μαζί με ακόμα 30 άτομα. Ήδη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Χίου για νοσηλεία ενώ ιχνηλατήθηκαν και μεταφέρθηκαν σε δομή καραντίνας οι επαφές του.
 
protothema.gr
ADVERTORIALS