Με μεγάλη συμμετοχή Κώων η ετήσια συνάντηση με κλιμάκιο της Αμερικανικής πρεσβείας. Σύντομα θα καταργηθεί η τηλεφωνική επικοινωνία , κρίνεται απαραίτητη η συμμετοχή στις συναντήσεις

Με μεγάλη συμμετοχή Κώων η ετήσια συνάντηση με κλιμάκιο της Αμερικανικής πρεσβείας. Σύντομα θα καταργηθεί η τηλεφωνική επικοινωνία , κρίνεται απαραίτητη η συμμετοχή στις συναντήσεις
Στην Κω βρέθηκε την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2019 κλιμάκιο της Αμερικανικής πρεσβείας της Αθήνας. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση των πολιτών που έχουν ζήσει και εργαστεί στην Αμερική για συνταξιοδοτικά θέματα και δικαιώματα. Παράλληλα υπήρξε εξυπηρέτηση και ενημέρωση για αλλά ζητήματα όπως διαβατήρια , ασφάλιση , υπηκοότητα και άλλα.
 
Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας κ. Νίκος Αναστασιάδης σε δηλώσεις του τονίζει την σημαντικότητα της συμμετοχής καθώς εάν δεν συμμετέχουν οι πολίτες στην ετήσια συνάντηση τότε οι αμερικανικές αρχές δεν θα προχωρούν σε αυτή την διευκόλυνση και θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να πηγαίνουν στην Αθήνα.
 
Επίσης ο κ. Αναστασιάδης τόνισε ότι υπάρχει σημαντικό ενδεχόμενο να καταργηθούν οι τηλεφωνικές γραμμές  της πρεσβείας όποτε η επικοινωνία μεταξύ των πολιτών και των υπηρεσιών θα γίνεται μόνο μέσω Μάιλ και φαξ. Άρα κρίνεται απαραίτητη η παρουσία όλων σε αυτές τις ετήσιες συναντήσεις διότι η εξυπηρέτηση είναι άμεση και εύκολη. Φυσικά το τηλέφωνο της υπηρεσίας λειτουργεί προς το παρόν κανονικά και μπορείτε να απευθυνθείτε εκεί για την επίλυση των διαφορών θεμάτων.
 
Σε ότι αφορά την συνάντηση φέτος πραγματοποιήθηκε στο πνευματικό κέντρο Κεφάλου για να διευκολυνθούν εκεί οι πολίτες ενώ ήταν αρκετοί που συμμετείχαν από άλλες περιοχές και την πόλη της Κω. Κάθε χρόνο σύμφωνα με τον υπεύθυνο θα επιλέγεται ή η Μαρίνα ή η Κέφαλος για να εξυπηρετούνται όλοι. Φυσικά ευχαρίστησε τον Δήμο Κω για την παραχώρηση των αιθουσών  που είναι πάντα αρωγός . 

Σάντυ Λαδικού , warden Πρεσβείας Η.Π.Α. στην Κω 
ADVERTORIALS