Η Κως γιόρτασε, με μεγαλοπρέπεια, τον πολιούχο της Άγιο Νικόλαο. Φωτορεπορτάζ

Η Κως γιόρτασε, με μεγαλοπρέπεια, τον πολιούχο της Άγιο Νικόλαο. Φωτορεπορτάζ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη εόρτασε σήμερα, 6 Δεκεμβριου, η Κως τον Προστάτη της, Άγιο Νικόλαο.

Στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού (απέναντι από το νοσοκομείο) τελέστηκε Όρθρος και δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία σήμερα το πρωί στις 07:00.
 
Μεγάλη ήταν η συγκίνηση όλων των Κώων που βρέθηκαν στη λιτάνευση της εικόνας στις 11 το πρωί, καθώς μετά τον μεγάλο σεισμό που έπληξε το νησί μας την 21η Ιουλίου του 2017, η εκκλησία του Αγίου Νικολάου στην πόλη της Κω παραμένει κλειστή λόγω των σοβαρών ζημιών που έχει υποστεί. Παρόλα αυτά η λιτάνευση της εικόνας δεν μπορούσε να μην ξεκινήσει από τον Άγιο Νικόλαο, έτσι η πομπή κατευθύνθηκε προς τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου όπου και εψάλλει Δέηση μπροστά στον Ναό. Να σημειώσουμε πως από το τέλος του καλοκαιριού είχε ξεκινήσει ο καθαρισμός του αύλειου χώρου, μάλιστα τις τελευταίες 3 ημέρες ενόψει της εορτής του Αγίου Νικολάου, η προετοιμασία ήταν πυρετώδης έτσι ώστε να παρουσιάζει αυτή την όμορφη εικόνα τουλάχιστον στον προαύλιο χώρο του ο ναός.
 
Στη συνέχεια η πομπή κατευθύνθηκε προς την παραλία μέσω της Ακτής Κουντουριώτου μέχρι το Δημαρχείο. Από εκεί, μέσω της οδού Βασιλέως Παύλου, έφτασε στην Πλατεία Ελευθερίας και συνέχισε στην οδό Ιπποκράτους και στην οδό Μητροπόλεως μέχρι τον Τίμιο Σταυρό.
 
Στην λιτάνευση συμμετείχαν αγήματα του στρατού ξηράς και του πολεμικού Ναυτικού, οι σημαίες των Λυκείων, Γυμνασίων και Δημοτικών της πόλεως και πλήθος κόσμου.
 
Δείτε φωτογραφίες.
zamagias