Brotherhood οf τhe Nations ή Brotherhood οf Wolfs : Η μετεξέλιξη του Φασιστό-Ρατσισμού

Brotherhood οf τhe Nations ή Brotherhood οf Wolfs : Η μετεξέλιξη του Φασιστό-Ρατσισμού

Brotherhood οf τhe Nations ή Brotherhood οf Wolfs :
Η μετεξέλιξη του Φασιστό-Ρατσισμού

Διαβάζοντας στον τίτλο της χθεσινής εκδήλωσης στο χάν(ε)ι τη λέξη Brotherhood, που σημαίνει Αδελφότητα, και παρατηρώντας προσεκτικά χαρακτηριστικά έργα ορισμένων εκ των εξαίρετων εκ των 50 καλλιτεχνών, συνειρμικά η α-λήθεια (= μη λήθη), μού έφερε το αιματοβαμμένο ολοκαύτωμα των Αδελφών μας στην Σμύρνη το 1922 στα των Κώων πατρώα παράλια της Ιωνίας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή μου στους πίνακες, τα έργα με τα πρόσωπα των Αγίων της Ορθοδοξίας, θυμήθηκα τους Τουρκοκρήτες, μπουρμαλάρ ή μπουρμάδες ή ξεκουκούλωτοι (επειδή δεν φορούσαν κάλυμμα στην κεφαλή), ή μουρτάδες (δηλ. γυρισμένοι και εξωμότες), Χριστιανοί Κρητικοί που εξισλαμίσθηκαν μαζικά σε διάφορες περιόδους, προκειμένου να αποφύγουν τον κεφαλικό φόρο των απίστων (jizya), καλούμενοι και ισλαμοχριστιανοί, ψευδότουρκοι, λινοβάμβακοι, τουρκορωμηοί, κρυφοί, κρυπτοχριστιανοί και προπάντων Έλληνες.

Δεν μπόρεσα να μην θυμηθώ και το Μαύρο '97 (πόλεμος μεταξύ της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και του Βασιλείου της Ελλάδαςτο 1897 ) που τους ανάγκασε να γίνουν πρόσφυγες και να έχουμε απ’ αυτούς και τα Αδέλφια μας στην Κω.

Δεν μπόρεσα να μην θυμηθώ το 2015, το ανελέητο απάνθρωπο κυνήγι εκμετάλλευσης των Σύριων προσφύγων και άλλων λαθρομεταναστών μουσουλμάνων που η «Αδελφότητα των Εθνών» τους έπνιγε βίαια στην θάλασσά του Αιγαίου μας.

Δεν μπόρεσα να μην θυμηθώ το 2016, τέτοια εποχή, τις αθρόες συλλήψεις, ξυλοδαρμούς, απολύσεις και φυλακισμούς των υπόπτων «Γκιουλενιστών». οπαδών της αντιπολίτευσης του Φετχουλλάχ Γκιουλέν και το κλείσιμο εκατοντάδων σχολείων πανεπιστημίων και σχολών.

Δεν μπόρεσα να μην θυμηθώ το 2017, την τούρκικη πυραυλάκατο με τον Χουλουκί Ακάρ να δρα ευθαρσώς παρανομώντας διεθνώς, συνεχίζοντας τις Αλυτρωτικές βλέψεις των γειτόνων της «Αδελφότητας των Εθνών». ή

Δεν μπόρεσα να μην θυμηθώ το 2018 τον εμβολισμό της κανονιοφόρου «Νικηφόρος» του Πολεμικού μας Ναυτικού, που με τους χειρισμούς της τοπικής Διοίκησης του Ναυστάθμου της Κω, έληξε αναίμακτα και πλήθος άλλων αλυτρωτικών ενεργειών με θυσίες από μεριάς μας, όπως τους τρεις Ήρωες πιλότους μας στα Ιμια το 1996.

Η έκθεση στο Χάνι της «Αδελφότητας των Εθνών» καλώς έγινε!
Να μας θυμίζει ότι οι κάτοικοι στα παράλια της Μικράς Ασίας ήταν γενιάς εξισλαμισμένων Ελλήνων, με κοινά τραγούδια, λέξεις, γλυκά και εδέσματα και δεσμοί αίματος, που 2500 χρόνιας ιστορίας το μαρτυρούν παντού, και δεν τα σβήνουν 800 χρόνια παρουσίας του Κεμαλικού πολυεθνικού συνοθηλεύματος.

Η έκθεση στο Χάνι της «Αδελφότητας των Εθνών» ή μήπως «Αδελφότητας των Λύκων», καλώς.... έγινε Αδέλφια!


Δημ.Κ.Καραματζιάνης
Καθηγητής Φυσικής - Πληροφορικής
Πρόεδρος Εν Κω Πελοποννησίων

ADVERTORIALS