Στάση εργασίας των Ιατρών Κρατικού Θεραπευτηρίου Λέρου (Ε.Ι.ΘΕ.Λ) σήμερα

Στάση εργασίας των Ιατρών Κρατικού Θεραπευτηρίου Λέρου (Ε.Ι.ΘΕ.Λ) σήμερα

Η Γενική Συνέλευση της Ε.Ι.ΘΕ.Λ στις 20/6/2018 με παρουσία  της  πλειοψηφίας  των μελών αποφάσισε ομόφωνα την προκήρυξη στάσης  εργασίας  την Παρασκευή 22/6/2018 από τις 09.00 έως 12.00 π.μ.

ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ

·         Νομοθετική  ρύθμιση για την διατήρηση των κινήτρων  προσέλκυσης και παραμονής του ν.1881/90 (όπως υποσχέθηκε ο αναπληρωτής  Υπουργός  Υγείας  στην συνάντηση που είχε με αντιπροσωπία  της  Ένωσης τον Οκτώβριο του 2017)

·         Την επαναφορά των κινήτρων προσέλκυσης και παραμονής και στους Ιατρούς  Υγειονομικών  μονάδων  Πατμου,Λειψων,Αγαθονησιου . Διεκόπη η καταβολή  στους συναδέλφους  με απόφαση της Διοίκησης της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υπ.Αρ.  Πρωτ. ΔΑΑΔ 49193/11.11.2016) και μάλιστα αναδρομικά από 1/1/2015

·         Καταβολή   του επιδόματος  στέγης  που παράνομα (κατά ομολογία της Διοίκησης του Κ.Θ –Γ.Ν.Λερου ) δεν αποδίδεται  στους δικαιούχους  Ιατρούς  από το 1995

·         Καταβολή  εισιτηρίων  (κίνητρα ν.1881/90 ) που παράνομα δεν αποδίδονται  στους δικαιούχους  από τον Απρίλιο του 2017 παρά την θετική  γνωμοδότηση  του  Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους .

·         Προκήρυξη  όλων των κενών  οργανικών  θέσεων  Ιατρικού και άλλου προσωπικού των Υγειονομικών μονάδων Λέρου-Πάτμου-Λειψών –Αγαθονησιου .

·         Καμιά απόλυση  επικουρικού  προσωπικού .Μάλιστα  χθες εκδόθηκε , το  πλήρες  κείμενο της απόφασης   Κλιμακίου Προληπτικού  Έλεγχου  δαπανών, του τμήματος του Ελεγκτικού  Συνεδρίου . Το Ελεγκτικό Συνέδριο , αφού  επικαλείται  το σύνολο  των αντεργατικών διατάξεων, που η σημερινή  κυβέρνηση  όπως και όλες  οι προηγούμενες  έχουν  ψηφίσει ,καταλήγει ότι «Οι συμβάσεις  ιδιωτικού  δικαίου  ορισμένου  χρόνου  που έχουν  συναφθει μετά την παράταση προηγούμενων  ομοίων  καθ΄ υπερβαση του ανώτατου  επιτρεπόμενου ορίου  των 24 μηνών  είναι αυτοδίκαια  άκυρες »  Η Κυβέρνηση  έχει  στο ακέραιο  την ευθύνη  για την απόλυση  χιλιάδων  συναδέλφων. Ιατρών  Νοσηλευτών ,Τεχνολόγων Διοικητικών  ,έχει  την ευθύνη της υπολειτουργίας  τμημάτων  και κλινικών μέσα  στο καλοκαίρι .Η Ένωση  απαιτεί  από την κυβέρνηση  να εξασφαλίσει  ,ότι δεν θα απολυθούν και ότι θα έχουν  μόνιμη  και σταθερή  δουλειά ,από την στιγμή  που αδιαμφισβήτητα καλύπτουν  ζωτικές  ανάγκες, της  λειτουργίας  των υγειονομικών  μονάδων .

·         Η Ένωση συντάσσεται  με τους αγώνες  της Ομοσπονδίας (Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.) διεκδικώντας την κλαδική σύμβαση εργασίας με το περιεχόμενο που ορίζεται από την Ομοσπονδία. Σταθερό ημερήσιο και εβδομαδιαίο  χρόνο  εργασίας  5 ημερο-6 ωρο-3ωρο με μια ενεργή  εφημερία την εβδομάδα  ρεπό την επόμενη  ημέρα .Αποκατάσταση  των μισθολογικών  και συνταξιοδοτικών  μας απωλειών  κ.λ.π . Η Πρόταση της  Ομοσπονδίας  είναι σε  γνώση  της  Κυβέρνησης.

·         Απαιτούμε  την άμεση  αναπροσαρμογή  του Ιατρικού  μισθολογίου, μετά  και  την πρόσφατη  απόφαση  του ΣτΕ .

·         Την πρόσληψη  με ευθύνη  του Κράτους  διαπιστευμένων  διερμηνέων  για τους πρόσφυγες Ασθενείς  που προσέρχονται  στο Νοσοκομείο  Λέρου . Η Ένωση επισημαίνει την κρισιμότητα  του ζητήματος . Βασικά  συστατικά  της αποτελεσματικής  περίθαλψης ,όπως η σωστή λήψη ιστορικού ,η σωστή κλινική εξέταση  και η σαφής  χορήγηση ιατρικών οδηγιών αναγκαστικά  γίνονται  με προχειρότητα και ενέχουν τον κίνδυνο  λάθους. Ζητάμε την άμεση επίλυση του προβλήματος.

Η Ένωση καλεί την Διοίκηση του Υπουργείου, να πάρει σαφή θέση  νομοθετώντας για την διατήρηση των κινήτρων ,να τηρήσει τις υποσχέσεις , να παψει την κοροϊδία ,όταν μάλιστα έχουν προληφθεί  συνάδελφοι  ,που ενώ στην προκήρυξη της θέσης, αναφέρονται  τα κίνητρα δεν καταβάλλονται.

ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ.

Η  Ένωση  καλεί  τους εργαζόμενους ,συνταξιούχους, τα λαϊκά στρώματα των νησιών μας ,σε συστρατευση στις πάγιες  διεκδικήσεις της ,για σύγχρονο ,αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν  σύστημα Υγείας-Πρόνοιας ,υψηλού επιπέδου  με πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση.

Καλούμε ιδιαίτερα τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας μας σε μαζική συστρατευση . Να βάλουμε  μπροστά τα ταξικά μας συμφέροντα ,που δεν διαφέρουν  από άλλων  εργαζομένων και να αγωνιστούμε  με εργατική  αλληλεγγύη  .

Η Ένωση επισημαίνει ότι εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα σε εύλογο χρονικό διάστημα η δεν διαπιστωθεί πρόθεση προς  επίλυση με συγκεκριμένες  κινήσεις θα προχωρήσει  σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων .

ΛΕΡΟΣ   22/6/2018

ADVERTORIALS