Κάθειρξη 8 ετών σε 26χρονο για κλοπές σε μηχανήματα αφαλάτωσης στην Κάλυμνο.

Κάθειρξη 8 ετών σε 26χρονο για κλοπές σε μηχανήματα αφαλάτωσης στην Κάλυμνο.

Για κλοπές που είχαν διαπράξει μέχρι και σε μηχανήματα αφαλάτωσης και διάθεσης πόσιμου νερού σε διάφορες περιοχές της Καλύμνου, δικάστηκαν χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου τρεις κάτοικοι του νησιού.

Οι τρεις άνδρες κατηγορούνταν για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία (οι δύο πρώτοι) καθώς και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος (ο τελευταίος).

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον πρώτο κατηγορούμενο ηλικίας 26 ετών και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 8 ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, καθώς και τον τρίτο κατηγορούμενο για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, ο οποίος και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2 ετών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα. Με την ίδια απόφαση του το δικαστήριο απάλλαξε από την κατηγορία τον δεύτερο κατηγορούμενο, κρίνοντάς τον αθώο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 26χρονος στις 8 Ιουλίου 2013 παραβίασε τα αυτόματα μηχανήματα αφαλάτωσης και διάθεσης πόσιμου νερού (αυτόματος πωλητής νερού) που βρίσκονταν στις περιοχές της Ιχθυόσκαλας Καλύμνου, στις Μυρτιές, στο Μασούρι, στο Άργος, στους Βοθύνους, στις Ενορίες του Αγίου Θεολόγου και του Αγίου Βασιλείου, στην ενορία της Ευαγγελίστριας, του Προδρόμου, στον Άγιο Μάμα και αφαίρεσε διάφορα χρηματικά ποσά.

Ο ίδιος κατηγορείται ότι μαζί με τον δεύτερο συγκατηγορούμενό του μπήκαν σε σπίτι στην περιοχή της Ενορίας του Αγίου Στεφάνου Καλύμνου και αφαίρεσαν διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα χρυσά κοσμήματα.

Επίσης στις 6 Αυγούστου 2013 ο 26χρονος μπήκε σε άλλο σπίτι στην περιοχή Καμάρι της Καλύμνου και αφαίρεσε και από εκεί διάφορα πορσελάνινα είδη, δίσκους σερβιρίσματος, διάφορα χρυσά κειμήλια (ρώσικες ντούμπλες) με 4 μεγάλους χρυσούς σταυρούς, ένα χρυσό νόμισμα με τη βάπτιση του Χριστού, διάφορα επιχρυσωμένα νομίσματα και ένα κουτί με οικογενειακές φωτογραφίες.

Τέλος την ίδια ημέρα οι δύο άνδρες κατηγορούνται ότι μπήκαν σε σπίτι στην ενορία της Ευαγγελίστριας στην Κάλυμνο και αφαίρεσαν ένα χρηματοκιβώτιο με διάφορα έγγραφα και εργαλεία.

Πηγή: Ροδιακή

ADVERTORIALS