Τουρκικά πολεμικά πλοία κοντά στα Ίμια, για την άσκηση Efes. Σε επαγρύπνηση το πεντάγωνο

Τουρκικά πολεμικά πλοία κοντά στα Ίμια, για την άσκηση Efes. Σε επαγρύπνηση το πεντάγωνο

Κινητικότητα επικρατεί σε Αθήνα και Αγκυρα ενόψει της άσκησης «Efes» της γείτονος στο Αιγαίο.

Μετά τις τελευταίες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο με δηλώσεις ότι τα Ίμα ανήκουν στην Τουρκία το Πεντάγωνο παρακολουθεί στενά την προγραμματισμένη τουρκική άσκηση «Efes2018», που διεξάγεται στην ευρύτερη περιοχή.

Τις τελευταίες ώρες συγκεντρώνονται ισχυρές τουρκικές δυνάμεις στα παράλια της Μικράς Ασίας και κοντά στα Ιμια. Η ετήσια προγραμματισμένη άσκηση του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας με την κωδική ονομασία «Efes2018»περιλαμβάνει και αποβατικά σενάρια και μεγάλο όγκο ναυτικών δυνάμεων στην καρδιά του Αιγαίου. Η άσκηση θα ξεκινήσει στις 7 Μαΐου, αλλά η μεγάλη συγκέντρωση πλοίων στην περιοχή της Αλικαρνασσού (Bodrum) απέναντι από την Κω, προκαλεί προβληματισμό στις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις.

Η προαναγγελία της άσκησης EFES έγινε με τις ΝΟΤΑΜ B0973/18, B0977/18, B0978/18 και B0979/18 ενώ άλλες μικρότερης κλίμακας ασκήσεις θα λάβουν χώρα, πάνω κάτω το ίδιο χρονικό διάστημα σύμφωνα με αντίστοιχες ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε η Τουρκία.

Το ίδιο χρονικό διάστημα η Τουρκία αναφέρει πως κοντά στην περιοχή αυτή θα πραγματοποιεί το ίδιο χρονικό διάστημα πτήσεις και ιπτάμενο ραντάρ.

ADVERTORIALS