Σεμινάριο αγροτικής επιχειρηματικότητας στην Κω

Σεμινάριο αγροτικής επιχειρηματικότητας στην Κω

Σεμινάριο αγροτικής επιχειρηματικότητας πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Κω από το ΚΕΚ Γεννηματάς και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σε δύο Σαββατοκύριακα (21 & 22 Απριλίου και 5 & 6 Μαΐου), στο πλαίσιο των δράσεων της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019.
Το εν λόγω σεμινάριο που θα γίνει στο οινοποιείο Τριανταφυλλοπούλου εντάσσεται στη δράση "Εργαλεία για την επιτυχία", θα βοηθήσει τους τοπικούς παραγωγούς να διευρύνουν τις γνώσεις τους, μέσα από τεχνικές μάρκετινγκ και προώθησης των προϊόντων τους.
Πιο συγκεκριμένα, τα θέματα που πρόκειται να αναλυθούν είναι :
- Αγροτικό Μάρκετινγκ
- Βιωματικό Μάρκετινγκ
- Μεταποίηση και Τυποποίηση Αγροτικού Προϊόντος
- Συσκευασία Αγροτικών Προϊόντων
- Ταυτοποίηση (Branding )
- Ηλεκτρονικό Εμπόριο
Η πρόεδρος του ΚΕΚ και Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Δια Βίου Μάθησης κ. Χαρούλα Γιασιράνη υπογράμμισε πως το σεμινάριο αυτό στοχεύει στη διευκόλυνση προώθησης των τοπικών προϊόντων, καθώς θα συνδεθεί η πρωτογενής παραγωγή με σύγχρονες τάσεις τυποποίησης και προώθησης ενώ υπογράμμισε ότι το ΚΕΚ θα είναι αρωγός σε ανάλογες δράσεις στο μέλλον λόγω και της ανακήρυξης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ως «Γαστρονομική Περιφέρεια Ευρώπης 2019».
Τα σεμινάρια αυτά τα οποία ξεκίνησαν με επιτυχία από τη Ρόδο είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με το στόχο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που θέλει να αναδείξει τον πρωτογενή τομέα. Χαρ κάτι που τόνισε σε δηλώσεις του και ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Γαστρονομίας κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης:
«Στόχος της Περιφερειακής Αρχής Νοτίου Αιγαίου είναι να στηρίξει με κάθε τρόπο και κάθε μέσον την πρωτογενή παραγωγή των νησιών μας. Να δώσει στους παραγωγούς τα “εργαλεία” που χρειάζονται, ώστε τα εξαιρετικά προϊόντα του τόπου μας να μπορέσουν να καταλάβουν τη θέση που τους αξίζει, όχι μόνο στην εσωτερική αγορά, αλλά και στις αγορές του εξωτερικού. Οι γνώσεις σύγχρονου μάρκετινγκ και προώθησης προϊόντων είναι απαραίτητες σε ένα περιβάλλον ιδιαιτέρως ανταγωνιστικό».
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τα ΚΕΚ Γεννηματάς, πραγματοποιούν κάλεσμα στους αγρότες προκειμένου να συμμετάσχουν στα σεμινάρια αυτά υποβάλλοντας φόρμα αίτησης συμμετοχής στην ιστοσελίδα του έργου www.katartisi-pnai.gr είτε τηλεφωνικά στο 2241070615 (ώρες 9:00-15:00) μέχρι την Παρασκευή 20 Απριλίου.

zamagias