Παρέμειναν τα 39 χρόνια κάθειρξης για 22χρονο Μαροκινό από το Εφετείο Δωδεκανήσου

Παρέμειναν τα 39 χρόνια κάθειρξης για 22χρονο Μαροκινό από το Εφετείο Δωδεκανήσου

Τη συνολική ποινή φυλάκισης 39 ετών και 4 μηνών που του είχε επιβληθεί πρωτόδικα, διατηρεί 22χρονος Μαροκινός κατηγορούμενος για την μεταφορά 47 προσφύγων και μεταναστών τον Μάιο του 2015 στο Φαρμακονήσι.

Η υπόθεσή του επρόκειτο να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου χθες, ωστόσο η αίτησή του απορρίφθηκε ως ανυποστήρικτη και έτσι διατηρεί την πρωτόδικη ποινή που του είχε επιβληθεί πριν δύο χρόνια από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου.

Ο 22χρονος από το Μαρόκο είχε εντοπιστεί μαζί με τους αλλοδαπούς μεταφερόμενους από Λιμενικούς τα ξημερώματα της Παρασκευής 22 Μαΐου 2015 να επιβαίνουν σε φουσκωτή μηχανοκίνητη βάρκα στη θαλάσσια περιοχή των βορειανατολικών ακτών του Φαρμακονησίου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, μόλις αντιλήφθηκε τους λιμενικούς έσκισε την βάρκα με αιχμηρό αντικείμενο με αποτέλεσμα να τεθεί σε κίνδυνο η ζωή των προσφύγων και των μεταναστών οι οποίοι δεν έφεραν όλοι σωσίβια ή άλλα προστατευτικά μέσα.

Επίσης ο 22χρονος κατηγορείται ότι άρπαξε ένα πεντάχρονο κοριτσάκι από την μητέρα του η οποία το κρατούσε και το έριξε στην θάλασσα χωρίς σωσίβιο. Ευτυχώς το ανήλικο κοριτσάκι σώθηκε από Λιμενικό του Λιμεναρχείου Λέρου.

Συνολικά οι Λιμενικοί περισυνέλλεξαν 43 Σύριους από τους οποίους 31 ήταν άνδρες, 5 γυναίκες και 7 ανήλικα παιδιά, καθώς και 4 αλλοδαπούς από την Παλαιστίνη.

Ροδιακή

ADVERTORIALS