Το Εργατικό Κέντρο χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις των μαθητών του Γενικού Λυκείου Ζηπαρίου, με τη στήριξη και των γονιών τους.

Το Εργατικό Κέντρο χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις των μαθητών του Γενικού Λυκείου Ζηπαρίου, με τη στήριξη και  των γονιών τους.

Το Εργατικό Κέντρο χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν το τελευταίο διάστημα οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Ζηπαρίου, έχοντας τη στήριξη και  των γονιών τους, διεκδικώντας το δικαίωμα στο αυτονόητο: την ύπαρξη καθηγητών στο σχολείο τους!

Παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι με το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς «είναι όλοι οι καθηγητές στις θέσεις τους», παρά τα πανηγύρια της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ, η πραγματικότητα έφερε τους μαθητές και τους γονείς τους μπροστά σε μια ζοφερή κατάσταση. Οι καθηγητές που υπήρχαν στο σχολείο ήταν μόλις 5, με αποτέλεσμα τα μαθήματα σε Α’ και Β’ Λυκείου να γίνονται ταυτόχρονα. Σαν να μην έφτανε αυτό, η έλλειψη καθηγητών για τα μαθήματα των κατευθύνσεων, δημιουργούσε εμπόδια στην προετοιμασία των μαθητών της Γ’ Λυκείου για τις πανελλήνιες εξετάσεις.

Η άμεση κινητοποίηση των μαθητών με κατάληψη του σχολείου, ζητώντας επαρκή αριθμό καθηγητών, που θα εξασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία της σχολικής μονάδας η αποφασιστικότητα των ίδιων όσο και των γονιών τους αναγκάσε την κυβέρνηση   να  στείλει  καθηγητές προκειμένου να ξεκινήσουν τα μαθήματα, χωρίς να καταφέρνει να καλύψει όλα τα κενά  στο εκπαιδευτικό προσωπικό, όπως άλλωστε συμβαίνει πανελλαδικά.

Τα προβλήματα όμως δεν τελειώνουν εδώ. Παραμένει το μεγάλο ζήτημα της στέγασης του σχολείου, καθώς συνεχίζεται το αίσχος της πραγματοποίησης μαθημάτων σε προκάτ κτίρια και σε ισόγεια πολυκατοικιών, χρησιμοποιώντας για προαύλιο χώρο το δρόμο που περνάει από μπροστά τους! Φαίνεται ότι οι δηλώσεις περί ίδρυσης νέου σχολείου ήταν ένα ακόμα χοντροκομμένο ψέμα, στάχτη στα μάτια όσων απαιτούν να δοθεί επιτέλους μια οριστική λύση.

Το Εργατικό Κέντρο καλεί τους μαθητές και τους γονείς να δυναμώσουν τον αγώνα τους , να διεκδικήσουν  ανέγερση νέου σχολικού  κτιρίου για τη στέγαση της σχολικής μονάδας, να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, από κοινού με τα ταξικά σωματεία και τους μαζικούς φορείς της περιοχής.

Η επιτυχία της κινητοποίησής τους είναι πολύ σημαντικό μάθημα ,που λέει πως  ο μοναδικός δρόμος που χωρίς φόβο μπορούν να επιλέξουν, προκειμένου να λύνουν τα συλλογικά τους προβλήματα είναι αυτός κόντρα στις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης ,της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όλων των μηχανισμών και ανθρώπων τους, που προκαλούν ολοένα και περισσότερες περικοπές των δαπανών για την παιδεία, δημιουργούν νέα εμπόδια στην μόρφωση των παιδιών των λαϊκών οικογενειών.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ! – ΟΛΑ ΚΑΤΑΚΤΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ!    

ADVERTORIALS