Κως: Αυλαία στο φεστιβάλ τουρκικού κινηματογράφου - Παγκόσμια πρεμιέρα της υποψήφιας για Όσκαρ ταινίας «Αϊλά»

Κως: Αυλαία στο φεστιβάλ τουρκικού κινηματογράφου - Παγκόσμια πρεμιέρα της υποψήφιας για Όσκαρ ταινίας «Αϊλά»

Παγκόσμια πρεμιέρα της υποψήφιας για Όσκαρ τουρκικής ταινίας «Αϊλά» πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στον κατάμεστο θερινό Ορφέα .

Η τουρκική ταινία «Αϊλά», είναι υποψήφια για τα 90α Βραβεία Όσκαρ, η οποία συγκίνησε βαθιά τους θεατές στην πρώτη μεγάλη πρεμιέρα χθες στην Κω . Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στο νησί μας για δεύτερη συνεχή χρονιά στα πλαίσια της συνεργασίας των Δήμων Αλικαρνασσού και Κω. Ο σκηνοθέτης της ταινίας Τζάν Ουλκάϊ όπως και ο παραγωγός κ. Μουσταφά, αναφέρθηκαν στην ιστορία της ταινίας η οποία είναι εμπνευσμένη από μια πραγματική ιστορία ζωής. Οι δυο ήρωες της ιστορίας ο Υπαξιωματικός Σουλεϊμάν και η Αϊλά είναι ακόμα στη ζωή και σχεδιάζουν να παρευρεθούν σε πρεμιέρες της ταινίας που θα ακολουθήσουν στην Τουρκία. Αυστηρά ήταν τα μέτρα ασφαλείας από εξειδικευμένο προσωπικό για την μη βιντεοσκόπηση στιγμιότυπων του έργου και για αυτό απαγορεύτηκε η χρήση των κινητών τηλεφώνων για να μην υπάρξει υποκλοπή της ταινίας

30 δημοσιογράφοι από γνωστά τουρκικά ΜΜΕ κάλυψαν το γεγονός το οποίο θα απασχολήσει το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ το επόμενο διάστημα.

Πριν την ταινία πραγματοποιήθηκε τελετή βραβεύσεων με ειδική πλακέτα από τον διοργανωτή του Φεστιβάλ κ. Τζένκ:

 Στο δήμο της Κω εκ μέρους του δημάρχου Κω που απουσίαζε εκτός Κω, το παρέλαβε ο Αντιδήμαρχος τουρισμού Η. Σιφάκης, εκφράζοντας την επιθυμία από του χρόνου το φεστιβάλ αυτό να είναι με τη συμμετοχή και ελλήνων παραγωγών ταινιών – Παράλληλα δέχθηκε πρόταση από τον παραγωγό της ταινίας να πάρει και ο ίδιος πρωταγωνιστικό ρόλο σε ταινία στο φεστιβάλ, με τον κ. Σιφάκη να του βάζει όρο να έχει μία πρωταγωνίστρια το ίδιο όμορφη με τη σύζυγό του που πρωταγωνιστεί στην ταινία Αϊλά.

Στον Τούρκο Πρόξενο στη Ρόδο Μπαρίς Καλβακάν
Στον Σύλλογο Μουσουλμάνων Κω «Η Αδελφότης» και συγκεκριμένα στον Μεμίς Καδρή.
Στον Σαμί Παϊζάνογλου
Στον Αστυνομικό Διευθυντή Κω Κ. Κοκορόσκο
Στον παραγωγό, τον σκηνοθέτη και τους ηθοποιούς της ταινίας.
Πριν την πρεμιέρα του έργου πραγματοποιήθηκε κοκτέιλ πάρτυ, στο Αύρα από το τουρκικό προξενείο της Τουρκίας στην Ρόδο. 

dhras.gr

ADVERTORIALS