Εικόνες με πρόσφυγες-μετανάστες στο αστυνομικό τμήμα της Ρόδου που προβληματίζουν. Ανδρουλάκης: "Κανονικά θα έπρεπε να είναι στις δομές της Κω και της Λέρου". BINTEO

Εικόνες με πρόσφυγες-μετανάστες στο αστυνομικό τμήμα της Ρόδου που προβληματίζουν. Ανδρουλάκης: "Κανονικά θα έπρεπε να είναι στις δομές της Κω και της Λέρου". BINTEO

Στα κρατητήρια της αστυνομικής διεύθυνσης της Ρόδου, σε ένα χώρο χωρητικότητας 40 ατόμων, έχουν  στοιβαχτεί 120 άνθρωποι, η πλειοψηφία των οποίων είναι μετανάστες και πρόσφυγες, ανάμεσα στους οποίους και μικρά παιδιά, ακριβώς δίπλα στα κελιά των κρατούμενων. Τις εικόνες, έφερε αποκλειστικά στο φως, ρεπορτάζ της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του Alpha, που παρουσιάζουν η Ράνια Τζίμα και ο Σπύρος Λάμπρου.

Όπως δήλωσε στον Alpha ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δωδεκανήσου, Μανώλης Ανδρουλάκης, συνολικά 120 άνθρωποι, πρόσφυγες και κρατούμενοι είναι στοιβαγμένοι στο κρατητήρια. Προσθέτει μάλιστα ότι μόλις δύο αστυνομικοί είναι υπεύθυνοι για τη  φύλαξή τους.

 Σε ερώτηση των δημοσιογράφων πού  θα έπρεπε να είναι αυτή τη στιγμή, ο κύριος Ανδρουλάκης απάντησε ότι "κανονικά θα έπρεπε να είναι σε οργανωμένες δομές οι οποίες υπάρχουν ή στο προαναχωρησιακό κέντρο της Κω ή στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης  της Κω και της Λέρου από κει και πέρα εμείς κάνουμε αιτήματα,  ξέρετε πολύ καλά ότι αυτές τις δομές τις διαχειρίζεται το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής.

-Δημοσιογράφος: Γιατί δεν έχουν πάει στην Κω ή στη Λέρο μέχρι αυτή την στιγμή;

- Ανδρουλάκης: Γιατί δεν έχουμε ακόμα την έγκριση να τους μεταφέρουμε στους συγκεκριμένους χώρους.

-  Δημοσιογράφος:  Τι σημαίνει έγκριση;

-Ανδρουλάκης:  Δε σας άκουσα;

-Δημοσιογράφος:   Από ποιον πρέπει να πάρετε έγκριση;  

-Ανδρουλάκης: Από το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής το οποίο μάς δίνει έγκριση πού θα τους μεταφέρουμε...

 -Δημοσιογράφος:  Το πρόβλημα με την Κω και τη Λέρο είναι η πληρότητα σε εκείνες τις δομές;

- Ανδρουλάκης: Αυτό ισχυρίζονται. Αλλά ακούστε να δείτε κάτι εμείς εδώ πέρα δεν είμαστε ούτε προαναχωρησιακό,

Δημοσιογράφος: έτσι,

Ανδρουλάκης: ούτε έχουμε τις δομές για να φιλοξενήσουμε αυτούς τους ανθρώπους. Κάπου θα πρέπει να πάνε. Εδώ είναι ένας ενδιάμεσος σταθμός η Ρόδος στην οποία μεταφέρονται από το Καστελλόριζο, από τη Σύμη, από την Τήλο και από τη Ρόδο που βγαίνουν και έχουμε το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουμε αφίξεις και στη Ρόδο και αυτοί οι άνθρωποι κάπου πρέπει να πάνε ..."

RODOSSSS

ADVERTORIALS