Βασίλης Λέκκας και Ζωή Παπαδοπούλου σε μια μοναδική συναυλία, στην αυλή του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος

Βασίλης Λέκκας και  Ζωή Παπαδοπούλου σε μια μοναδική συναυλία, στην αυλή του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος

Ποιοτικές, πολιτιστικές  βραδιές συνεχίζει να προσφέρει το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα, στον αύλειο χώρο του και εξελίσσεται σε μια από τις πιο δροσερές μουσικές γωνιές της Κω. Στις 16 Αυγούστου 2016 φιλοξένησε το Σταύρο Ξαρχάκο όπου όλη η Κως ήταν εκεί και  χειροκρότησε το μεγάλο Έλληνα μουσικοσυνθέτη.  

Απόψε, 19 Αυγούστου 2017, φιλοξένησε τη  Λαϊκή Ορχήστρα  "ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ"  όπου ο αισθαντικός τραγουδιστής Βασίλης Λέκκας  με το δυναμικό λυρισμό στην ερμηνεία του  και την ιδιαίτερη σκηνική του παρουσία καθώς και η εξαιρετικά ταλαντούχα ερμηνεύτρια Ζωή Παπαδοπούλου ερμήνευσαν τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη και αποθεώθηκαν από τους Κώους που είχαν κατακλύσει το χώρο του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος.  

Απόψε η Κως υποκλίθηκε στο μεγάλο Έλληνα Μίκη Θεοδωράκη για την τεράστια πολιτιστική του παρακαταθήκη. Υποκλίθηκε σε ένα δημιουργό, που τίμησε και τιμάει διεθνώς, με ολάκερη τη δύναμη της ψυχής του την Ελλάδα, υποκλίθηκε σε έναν άνθρωπο που ο λόγος του και οι πράξεις του  έχουν ως  αφετηρία και ως αποδέκτη την Ελλάδα και τον Έλληνα.

Στη συναυλία  ακούστηκαν  τα ωραιότερα και γνωστότερα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη: λαϊκά και ζεϊμπέκικα, λυρικές εξαίσιες μελωδίες του συνθέτη και τραγούδια από το ορατόριο "Άξιον Εστί".  Τραγούδια που έχουν σηματοδοτήσει εποχές, που τραγουδήθηκαν, τραγουδιούνται και θα τραγουδιούνται σε στιγμές χαράς, λύπης,  αμφισβήτησης και αγώνων.   

  Η Ανεξάρτητη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» ιδρύθηκε πριν από 21 χρόνια από μουσικούς – συνεργάτες του Μίκη Θεοδωράκη, γνώστες του έργου του. Απαρτίζεται από καταξιωμένους μουσικούς και συνεργάζεται με τραγουδιστές αναγνωρισμένης  καλλιτεχνικής αξίας.

Έπαιξαν οι Μουσικοί:

Γιάννης Μπελώνης, πιάνο

 Γιάννης Ματσούκας, μπουζούκι

Ξενοφών Συμβουλίδης, πνευστά

Βαγγέλης Κονταράτος, κιθάρα

Αρτέμης Σαμαράς, βιολί, βιόλα

Λευτέρης Γρίβας, ακορντεόν

Θεόδωρος Κουέλης, μπάσο

Νίκος Σκομόπουλος, ντραμς

Στέφανος Θεοδωράκης – Παπαγγελίδης, κρουστά

Την εκδήλωση άνοιξε η δημοσιογράφος, Σέβη Βλάχου. Ο Πρόεδρος του ΔΙΙΚ, Αριστοτέλης Παυλίδης προλόγισε τους καλλιτέχνες και στη συνέχεια  ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν και ιδιαίτερα την κόρη του Μίκη Θεοδωράκη για την προσπάθεια που κατέβαλε ώστε να πραγματοποιηθεί η συναυλία. Στο τέλος της εκδήλωσης ο κ. Παυλίδης ζήτησε από τους μουσικούς να "μεταφέρουν" στο μεγάλο Έλληνα μουσικοσυνθέτη  την ευγνωμοσύνη που νιώθουμε για όσα μας έχει προσφέρει.    

oxrhstra m theodwrakis DIIKw lekas papadopoulou149.resized

ADVERTORIALS