Φωτογραφική Έκθεση Αρχιτεκτονικής με θέμα “ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΩ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΧΡΗΣΗ

Φωτογραφική Έκθεση Αρχιτεκτονικής  με θέμα  “ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΤΗΡΙΑ  ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΩ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΧΡΗΣΗ

 Στα πλαίσια των θερινών Ιπποκράτειων 2017, από τις 20 έως τις 28 Αυγούστου, παρουσιάζεται στο Ιστορικό & Λαογραφικό Μουσείο της Κω φωτογραφική έκθεση αρχιτεκτονικής με θέμα “ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΤΗΡΙΑ  ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΩ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΧΡΗΣΗ / HISTORICAL BUILDINGS OF KOS CITY TODAY IN USE”.

Η έκθεση διοργανώνεται από το Αρχιτεκτονικό Γραφείο Δ. Χάμψα σε συνεργασία με τον ΔΟΠΑΒ΢ του Δήμου Κω. Η επιλογή και φωτογράφιση των κτηρίων καθώς και τα συνοδευτικά κείμενα είναι του αρχιτέκτονα Δημήτρη Χάμψα. Οι φωτογραφίες ελήφθησαν τον Ιούλιο 2017, πριν από την ημέρα του σεισμού.

Η διαχρονική πόλη της Κω, προικισμένη με αξιόλογα δείγματα αρχιτεκτονικής από όλες τις ιστορικές περιόδους, προσφέρει ένα δομημένο περιβάλλον μεγάλης ιστορικής και σπουδαίας αρχιτεκτονικής αξίας. Η έκθεση εστιάζει στα ιστορικά κτήρια που είναι σε χρήση, αντλώντας παραδείγματα από την ανώνυμη και την αστική, την κοσμική και τη θρησκευτική αρχιτεκτονική, δημόσιου ή ιδιωτικού χαρακτήρα κτήρια, με κριτήριο επιλογής την αρχιτεκτονική τους αξία.  Σκοπός είναι να αναδειχτούν οι ομοιότητες που τείνει να εμφανίζει η Καλή Αρχιτεκτονική, είτε προέρχεται από κτήρια υψηλών προθέσεων είτε λαϊκά και, για αυτό, η παρουσίαση γίνεται σε πέντε ενότητες:

1. Η πόλη και το κτήριο ως ζωντανοί οργανισμοί. Η συμβίωση με τον άνθρωπο

2. Γειτνιάσεις κτηρίων

3. Ο εσωστρεφής ή εξωστρεφής χαρακτήρας του κτηρίου

4. Η Κλίμακα & ο Κανόνας του κτηρίου

5. Αρμοί & Απολήξεις κτηρίων

H δεξίωση εγκαινίων της έκθεσης θα γίνει την Κυριακή, 2O Αυγούστου, ώρα 2O:OO  

ADVERTORIALS