«Θερμοπύλες» Κω: Να αντισταθούμε στο ολοκληρωτικό καθεστώς οικονομικής κατοχής και εθνικής υποτέλειας

«Θερμοπύλες» Κω: Να αντισταθούμε στο ολοκληρωτικό καθεστώς οικονομικής κατοχής και εθνικής υποτέλειας

«Θερμοπύλες»: Να αντισταθούμε στο ολοκληρωτικό καθεστώς οικονομικής κατοχής και εθνικής υποτέλειας

  • ·Οι μαφιόζικοι εκβιασμοί και η κανιβαλική λιτότητα της Δικτατορίας του Κεφαλαίου

Η ανοχή και η αδράνεια  στη Νέα Τάξη και τη συνακόλουθη δικτατορία του Κεφαλαίου, που με την πάροδο του χρόνου αποκαλύπτουν το πραγματικό ανάλγητο πρόσωπο τους και ξεδιπλώνουν τη δαιμονική νέου τύπου κατοχή, που προσπαθούν  να επιβάλουν στους λαούς, προβληματίζει.

Tην ίδια στιγμή, η Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνεται σταδιακά να διαμορφώνεται, όχι ως Ευρώπη των λαών αλλά ως μηχανισμός απαξίωσης του έθνους-κράτους και κατ’ακολουθία της λειτουργίας της λαϊκής κυριαρχίας, του κοινωνικού κράτους και του κράτους δικαίου. Το θηριώδες πλεόνασμα των 253 δις ευρώ στο ισοζύγιο πληρωμών της Γερμανίας δείχνει τον συστημικό πλουτισμό της γερμανικής άρχουσας τάξης και την επικυριαρχία της σε βάρος των υπολοίπων χωρών, με όχημα το ευρώ. Με τη δημιουργία του κοινού νομίσματος αφαίρεσε από τις εκλεγμένες κυβερνήσεις τα μέσα να εξασκούν οικονομική-νομισματική πολιτική και έκανε τα κράτη έρμαια των αγορών και των κερδοσκόπων, αφού μοναδική δυνατότητα χρηματοδότησης είναι οι αγορές!

Και η σημερινή «αριστερή κυβέρνηση», το μεταλλαγμένο, νεομνημονιακό πλέον ΣΥΡΙΖΑ, που εφεξής θα φέρει το στίγμα της εκπόρνευσης της αριστερής ιδεολογίας, με μεγαλύτερο ζήλο από τις προηγούμενες, ολοκληρώνει τη διάλυση του κοινωνικού κράτους, το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας, την εξαθλίωση μισθωτών και συνταξιούχων και τον αφανισμό αγροτών και αυτοαπασχολούμενων. Παράλληλα, με τους πλειστηριασμούς βοηθά, ώστε να συγκεντρωθεί η ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων στα χέρια των ολίγων και των ξένων πλουτοκρατών.

Το μόρφωμα της Ε.Ε, που αγγίζει τα όρια ολοκληρωτικού καθεστώτος, πέρα από την κανιβαλική λιτότητα που επιβάλει στους λαούς, την κατεδάφιση των όποιων ηθικών φραγμών, την επιβολή της διαστροφής ως φυσιολογικότητας, της ελευθεριότητας αντί της ελευθερίας,  αλλοιώνει και διαστρέφει τις έννοιες, όπου π.χ. ο όρος «μεταρρύθμιση»  υπονοεί την απορρύθμιση του Κράτους Δικαίου και την κατάλυση του φραγμού στην ασυδοσία της οικονομικής ολιγαρχίας, αφήνοντας τον άνθρωπο στο έλεος του Θεού, που και αυτόν εκτοπίζει από τη ζωή του με την αθεϊστική του προπαγάνδα, οδηγώντας τον στον 20ο αιώνα στα έσχατα όριά του, δηλαδή την εξάρτηση, τον μηδενισμό και την ανοημάτιστη ζωή. Όπως γράφει ο κ. Μ. Μηλιαράκης στην εφ. «Χριστιανική»¨οι δανειστές μας δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοκρατία, ούτε με τη δικαιοσύνη, ούτε με την ηθική. Γνωρίζουν μόνο ένα νόμο, το νόμο της ζούγκλας και του κέρδους. Ότι δίκαιο είναι η θέληση και το συμφέρον του ισχυρού.  Η ανοχή στη δικτατορία του Κεφαλαίου και όσους την εκφράζουν αποτελεί ενοχή για τον καθένα μας.

                                                             ΟΙ ΜΑΦΙΟΖΙΚΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ

Ο Ανδρέας Γεωργίου επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ (Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία) το 2010, με Πρωθυπουργό τον Γ. Α. Παπανδρέου, παρουσίασε το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας να ανέρχεται στο 15,4% του ΑΕΠ, αντί του 13,6%, που είχε προσδιοριστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση του κ. Καραμανλή. Αυτή η διόγκωση, προφανώς, ήταν αναγκαία για να μπούμε στα μνημόνια. Ο κ. Γεωργίου κατηγορήθηκε από στελέχη της ΕΛ.ΣΤΑΤ ότι αυθαίρετα και τεχνικά αύξησε το έλλειμμα, με οδηγίες των Δανειστών, ακριβώς για να μπούμε στα μνημόνια. Στις αρχές του 2016, ασκήθηκε ποινική δίωξη εναντίον του.

Αμέσως, κινητοποιήθηκαν οι προστάτες του στο Δ.Ν.Τ και στους ευρωπαϊκούς θεσμούς και απαίτησαν, τι θράσος, την παύση της δίωξης. Και ω της υποτελείας. Το Μάιο του 2017, λίγο δηλαδή, πριν από το κρίσιμο Eurogroup  του Ιουνίου, το Συμβούλιο των Εφετών, τον απαλλάσσει! Οι Δανειστές δεν αρκέστηκαν που απαλλάχθηκε ο προστατευόμενός τους, απαίτησαν και πέτυχαν, προκειμένου να γίνει η εκταμίευση των 7,7 δις, άκουσον, άκουσον, το Ελληνικό Δημόσιο να καταβάλλει στον Γεωργίου όλα τα δικαστικά έξοδα, 100χιλ. ευρώ, που υποβλήθηκε. Και τον απάλλαξαν και τον αποζημίωσαν, όχι φυσικά με χρήματά τους αλλά του Έλληνα φορολογούμενου. Έρχεται, όμως, η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Δημητρίου πριν λίγες ημέρες και ξανακαθίζει τον κ. Γεωργίου στο σκαμνί, όπου στη  σχετική δίκη (31/7) που ακολούθησε κρίθηκε ένοχος και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 2 χρόνων με αναστολή. Να μην χάσουμε την εμπιστοσύνη μας στην ελληνική Δικαιοσύνη, όσο και αν κάποιοι το απεργάζονται.

Με το 999/2017 Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών παραπέμφθηκαν για κακούργημα, τρεις Έλληνες και τρεις αλλοδαποί (Ιταλός, Ισπανός και Σλοβένος) μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ για τη γνωμοδότηση που έκαναν στις 18/10/13, με βάση την οποία «ήταν συμφέρουσα για το Δημόσιο η πώληση 28 ακινήτων του» με τους εξής όρους: Το Δημόσιο θα πουλούσε, μέσω ΤΑΙΠΕΔ, τα 28 ακίνητα, στην «Εθνική Παγγαία» και στη «Εurobank Properties» και ταυτόχρονα δεσμευόταν ότι θα στέγαζε σε αυτά υπηρεσίες του καταβάλλοντας ενοίκιο 26 εκατ. ετησίως για 20 χρόνια!! Κατά την εκτίμηση των δικαστών που εξέτασαν την υπόθεση, η ζημιά του Ελληνικού Δημοσίου ήταν τεράστια, γιατί το Δημόσιο πουλούσε τα 28 ακίνητά του στο μισό περίπου του ποσού, που θα κατέβαλλε ως ενοικιαστής τους! Ενώ, λοιπόν, όδευε η κακουργηματική αυτή υπόθεση προς το κακουργιοδικείο, παρεμβαίνουν στο Eurogroup της 15/6/17 ο αντιπρόεδρος της Ε.Ε, κ. Ντομπρόβσκις καθώς και ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Ντε Γκίντος και απαιτούν την άμεση παύση κάθε είδους δίωξης εναντίον των προαναφερομένων αλλοδαπών, ειδάλλως δεν θα εκταμιευθεί η δόση! Πιο ωμός και μαφιόζικος εκβιασμός αλλά και πιο βάναυση επέμβαση στο έργο της ελληνικής δικαιοσύνης δεν μπορούσε να συμβεί. Αντί να καταγγελθεί ο μαφιόζικος και απαράδεκτος αυτός εκβιασμός, σε λίγες μέρες, ο Άρειος Πάγος άσκησε αναίρεση κατά του Βουλεύματος…και έπαψε η δίωξη!! Ας θαυμάσουμε, λοιπόν τους μαφιόζικους εκβιασμούς των οικονομικών ολιγαρχών της «πολιτισμένης Ευρώπης», της «Ευρώπης των αξιών», που παρουσιάζονται και ως υπέρμαχοι των δικαιωμάτων των λαών. Ο Ουγκώ έλεγε: «τα κτήνη είναι του Θεού, η κτηνωδία των ανθρώπων».

Είναι πλέον φανερό, ότι το πολιτικό κατεστημένο σε αγαστή συνεργασία με την ντόπια και ξένη οικονομική ολιγαρχία, δημιούργησαν ένα ολοκληρωτικό καθεστώς οικονομικής κατοχής και εθνικής υποτέλειας. Ότι τα μνημόνια είναι θανατηφόρα για το Λαό μας, σωτήρια και λυτρωτικά για το ευρω-τραπεζικό και χρηματοπιστωτικό σύστημα. Εισήλθαμε με Δημόσιο Χρέος 129% του ΑΕΠ και σήμερα είναι στο 182%, ενώ πληρώνουμε δεκάδες δις ευρώ σε τόκους. Αναγκαία η αναζήτηση μιας εναλλακτικής πατριωτικής πολιτικής έξω από κόμματα και η ύψωση φωνής διαμαρτυρίας και αντίστασης, που θα απορρίπτει την άρχουσα τάξη και τις κάθε λογής ελίτ του απάνθρωπου νεοφιλελεύθερου, χρηματο-οικονομικού παγκοσμιοκρατικού συστήματος, ώστε οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα να γίνουν νοικοκύρηδες στον τόπο τους και να πάρουν πίσω την Πατρίδα τους και το μέλλον των παιδιών τους.

Αυτές τις δύσκολες στιγμές, χρειάζεται να ανατρέξουμε περισσότερο στην παραμυθία της Πίστης μας σε αντιδιαστολή με την παραμυθία της ιδεολογίας και της ιδεοληψίας. Το ένα προκύπτει από τη ζωή, το άλλο από τη χειραγώγησή της.                                                                                       

                                                                                                                             

                                                                                                                            Για την ομάδα Πολιτών Κω «Θερμοπύλες»

                                                                                                                                Κρητικός Αντώνης,  Κίννας Νίκος

                                                                                                                                Κιοσέογλου Παρθένα,  Φωλιά Διονυσία

                                                                                                                                 Χαντζηνικολάου Σούλα,  Μαγουλά Στέλλα

                                                                                                              Κουκούλας θέμος, Κουτσός Βασίλης

                                                                                                                        Κόλλιας Αναστάσης,  Τρακόσσας Μιχάλη

                                                                                                                   Πήκος Διονύσης   Τσεσμεζής Σταμάτης

Νικηταράς Αθανάσιος

ADVERTORIALS