Η Κύπρος τείνει χείρα βοηθείας προς την Κω

Η Κύπρος τείνει χείρα βοηθείας προς την Κω

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, εξεδήλωσε την πρόθεσή του, μέσω του πρέσβη της Κύπρου στην Ελλάδα κ. Κυριάκου Κενεβέζου, να συνδράμει οικονομικά για την αποκατάσταση των ζημιών, που προκάλεσε ο σεισμός των 6,6 της κλίμακας Ρίχτερ στο νησί της Κω.

Ο κ. Κενεβέζος απέστειλε συγκεκριμένα στον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκο την ακόλουθη επιστολή:

«Εν πρώτοις θα ήθελα να εκφράσω εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας και ολόκληρης της κυβέρνησης, αλλά και εκ μέρους του συνόλου του κυπριακού λαού, την αμέριστη συμπαράσταση και πραγματική και ανιδιοτελή αγάπη και συμπάθεια για τις τραγικές στιγμές που πέρασε, αλλά και τη δύσκολη περίοδο που τώρα βιώνει το νησί της Κω, συνεπεία του καταστροφικού σεισμού. Παράλληλα και πιο ουσιαστικά εκφράζουμε, μέσω υμών, τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων του καταστροφικού σεισμού καθώς και τη συμπαράστασή μας στους τραυματίες με ευχή για ταχεία ανάρρωση. Επιπρόσθετα και με αφορμή την παρούσα, επιθυμώ και γραπτώς να μεταφέρω την πρόθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας και της κυπριακής κυβέρνησης, όπως συμβάλει, στο μέτρο που αυτό είναι εφικτό, στην προσπάθεια αποκατάστασης των ζημιών που έχουν προκληθεί Είμαι στη διάθεσή σας για συνεννόηση σε σχέση με τα πρακτικά ζητήματα των ανωτέρω».

Σημειώνεται ότι η περιφερειάρχης Αττικής κ. Ρένα Δούρου βρίσκεται το τελευταίο διάστημα σε επικοινωνία με τον κ. Χατζημάρκο για την χρηματοδότηση έργων αποκατάστασης δημοσίων ακινήτων και υποδομών στην Κω, μέχρι του ποσού των 5 εκατ. ευρώ.

Πηγή:www.dimokratiki.gr

ADVERTORIALS