Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό αγνοούμενου τουρίστα στην Κω

Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό αγνοούμενου τουρίστα στην Κω

Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό αγνοούμενου τουρίστα απόψε στην Κω.

Τα ίχνη τουρίστα ο οποίος κολυμπούσε στην Λάμπη χάθηκαν γύρω στις 19:00 το απόγευμα της Παρασκευής και αμέσως σήμανε συναγερμός με σκάφη του λιμενικού αλλά και ελικόπτερο να συμμετέχον στις έρευνες για τον εντοπισμό του. Τελικά λίγο πριν τις 24:00 ο άνδρας βρέθηκε στο Ψαλίδι όντας καλά στην υγεία του, ενώ με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Κω για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.


Διαβάστε παρακάτω και την ανακοίνωση της ΕΟΔ ΚΩ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ

Την Παρασκευή 23/06 21:41 ενημερώθηκε ο υπεύθυνος επιχειρήσεων της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου από το Λιμεναρχείο Κω για αγνοούμενο τουρίστα σε θαλάσσια περιοχή στην περιοχή της Λάμπηςτης Κω.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν 7 εθελοντές διασώστες. Από ξηράς 3 μέλη με το βαν της ΕΟΔ και από τη θάλασσα 4 μέλη με το διασωστικό σκάφος ZETA.
Τα 2 πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος και το διασωστικό σκάφος της ΕΟΔ σάρωναν την θαλάσσια περιοχή από Αμμόγλωσσα έως Ωκεανίς, ενώ στην έρευνα συμμετείχε μετέπειτα και ένα Super Puma.
Λίγο πριν εξέλθει από τη Μαρίνα το 2ο διασωστικό σκάφος CHIARA της ΕΟΔ να συνδράμει στην έρευνα βρέθηκε ο αγνοούμενος μέσα στη θάλασσα με τις αισθήσεις του (φώναζε για βοήθεια).
Όπως πληροφορηθήκαμε ο αγνοούμενος Τουρίστας μεγάλης ηλικίας ήταν περίπου 10 ώρες μέσα στη θάλασσα. Βρέθηκε με συμπτώματα υποθερμίας και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο  Κω.
Λήξη επιχείρησης 23:25.
ADVERTORIALS