Δυναμική συμμετοχή των Μηχανικών της Δωδεκανήσου στην απεργιακή κινητοποίηση

Δυναμική συμμετοχή των Μηχανικών της Δωδεκανήσου στην απεργιακή κινητοποίηση

«ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 17ΗΣ ΜΑΪΟΥ»

Δυναμική ήταν η συμμετοχή του Τεχνικού Επιμελητηρίου, των Συλλόγων Αρχιτεκτόνων, Πολιτικών Μηχανικών, Τοπογράφων, Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων και της ΕΜΔΥΔΑΣ Δωδεκανήσου, χθες Τετάρτη 17 Μαΐου, στην απεργιακή κινητοποίηση των Φορέων, των επιστημόνων και των αυτοαπασχολούμενων του νησιού μας με σκοπό τη διαμαρτυρία για τα νέα μέτρα που προωθούνται από την κυβέρνηση, στο πλαίσιο του 4ου Μνημονίου.

Τα γραφεία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου ήταν το σημείο συνάντησης και εκκίνησης της πορείας που ακολούθησε στην οποία κεντρικό σύνθημα των μηχανικών ήταν "Εμείς Χτίζουμε, Αυτοί Γκρεμίζουν".

Οι Μηχανικοί είναι ένας από τους κλάδους που έχουν πληγεί σε τεράστιο βαθμό από την οικονομική κρίση, ελλείψει οικοδομικής δραστηριότητας και γενικότερης απουσίας κάθε μορφής ανάπτυξης. Οι ρυθμίσεις του νέου πολυνομοσχεδίου θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια στην εξαφάνιση των μηχανικών καθώς η αύξηση των εισφορών κατά 61% θα οδηγήσει τους εναπομείναντες επιστήμονες της χώρας σε αδιέξοδο.

Με τις επερχόμενες ρυθμίσεις, Μηχανικός με 12.000€ καθαρό φορολογητέο εισόδημα το προηγούμενο έτος, θα καταβάλει 7.339€ για εισφορές ενώ Μηχανικός με 24.000 € καθαρό φορολογητέο εισόδημα το προηγούμενο έτος, θα καταβάλει 14.679 € για εισφορές.

Οι Μηχανικοί, αντιστεκόμαστε σθεναρά στα καταστροφικά σχέδια της κυβέρνησης για τις νέες, αλυσιδωτές αυξήσεις στο ασφαλιστικό και τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται αυτήν την εβδομάδα στη Βουλή.

ΟΧΙ στο 4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ- ΟΧΙ στον ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ

Γιάννης Γλυνός Πρόεδρος Τεχνικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου

Γιώργος Σκιαδόπουλος Πρόεδρος Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου

Νίκων Κοψιάς Πρόεδρος Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Δωδεκανήσου

Παναγιώτης Τσιράκος Πρόεδρος Συλλόγου Τοπογράφων Δωδεκανήσου

Δημήτρης Σταυρούλης Πρόεδρος Συλλόγου Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων Δωδεκανήσου

Μίκα Μιχαλάκη Πρόεδρος ΕΜΔΥΔΑΣ Δωδεκανήσου

ADVERTORIALS