Η πρώτη προσέγγιση του Blue Galaxy στο λιμάνι της Κω

Η πρώτη προσέγγιση του Blue Galaxy στο λιμάνι της Κω

Αντικατέστησε το Blue Star 2

Το απόγευμα της Παρασκευής προσέγγισε το λιμάνι της Κω, για πρώτη φορά, το πλοίο Blue Galaxy το οποίο μέχρι και αρχές Ιουνίου θα εκτελεί τα δρομολόγια  της γραμμής Πειραιάς – Σάμος – Κως – Ρόδος – Κάρπαθος

Δείτε τις φωτογραφίες του κ. Λευτέρη Κοκκαλάκη 

galaxyy1

Λίγα λόγια για το πλοίο

Το πλοίο καθελκύστηκε το 1991 και η ναυπήγηση του ολοκληρώθηκε το 1992 από τα ναυπηγεία της Mitsubishi Heavy Industry Ltd στην Ιαπωνία. Το ίδιο έτος αναλαμβάνει υπηρεσία με το όνομα «Hercules», ένα όνομα παρμένο από την ελληνική μυθολογία (Ηρακλής). Τέλος του 1999 αγοράστηκε από την ANEK LINES και ήρθε στην Ελλάδα με το όνομα «KRITI V». Στις αρχές του 2000 μετονομάζεται σε «ΛΕΥΚΑ ΟΡΗ» και μέσα στο ίδιο έτος τίθεται σε υπηρεσία στις γραμμές της Αδριατικής και συγκεκριμένα στη γραμμή Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα-Τεργέστη, ενώ λίγο αργότερα θα τεθεί σε υπηρεσία στη γραμμή Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα-Βενετία.

Στις 2 Ιουνίου του 2012 το ΛΕΥΚΑ ΟΡΗ με νέο όνομα «ANTONIO L» άφηνε τη ράδα του Πειραιά με τελικό προορισμό το Busan στη Νότιο Κορέα καθώς είχε ναυλωθεί για 6 μήνες με option αγοράς στη Jeju Cruise Lines. Για τον ίδιο προορισμό αναχώρησε και το αδελφό πλοίο ΣΟΦΟΚΛΗΣ Β.. Μετά από την περίοδο του ενός χρόνου που τα δύο πλοία είχαν αναχωρήσει από την Ελλάδα και ενώ είχαν ξεκινήσει οι μετασκευές για να εναρμονιστούν με τις απαιτήσεις των ναυλωτών, κατασχέθηκαν λόγω οφειλών της ναυλώτριας εταιρείας στο ναυπηγείο που γίνονταν οι εργασίες. Στο δεύτερο πλειστηριασμό που πραγματοποιήθηκε, πέρασαν στην κατοχή της Hellas 2 Leasing Ν.Ε. και επαναπατρίστηκαν το Δεκέμβριο του 2013 με τα πρώτα τους ονόματα.

Στις 8 Απριλίου 2015 μια καινούρια σελίδα ανοίγει για το πανέμορφο πλοίο καθώς περνά στον όμιλο ATTICA.
Η ανακοίνωση της ATTICA GROUP: «Στο πλαίσιο επέκτασης του στόλου της, η ATTICA GROUP, η θυγατρική της Blue Star Ferries N.A.E. παρέλαβε το Ε/Γ-Ο/Γ BLUE GALAXY στα πλαίσια σύμβασης μακροχρόνιας ναύλωσης (bareboat) από την εταιρία HELLAS 2 LEASING N.E. Το πλοίο θα δρομολογηθεί στις γραμμές της Κρήτης στο αμέσως προσεχές διάστημα στο πλαίσιο της Κοινοπραξίας με την ΑΝΕΚ Α.Ε.»

Πραγματοποιώντας εκτεταμένη ανακαίνιση και αναβάθμιση σε όλους τους χώρους του πλοίου καθώς και μικρής κλίμακας μετασκευές στην πρύμνη, η Blue Star Ferries «αναγέννησε» το Blue Galaxy σε ένα ιδιαίτερα πολυτελές και ξεχωριστό πλοίο που προσφέρει άνετα και ασφαλή ταξίδια στους επιβάτες του.
Το πρώτο εμπορικό δρομολόγιο του πλοίου στη νέα του γραμμή πραγματοποιήθηκε στις 24 Απριλίου 2015.

Το ολικό μήκος του «Blue Galaxy» ανέρχεται στα 192 m, ενώ το μήκος μεταξύ καθέτων στα 177,22 m. Το πλάτος είναι 27 m και το μέγιστο βύθισμα φτάνει τα 6,72 m. Ο τύπος του πλοίου είναι Ro-Ro/Passenger ferry (closed type) και έχει πιστοποιηθεί και παρακολουθείται από το γνωστό νηογνώμονα RINA. Η ολική χωρητικότητα (gross tonnage) ανέρχεται στους 15150,53 κόρους και το εκτόπισμα ανέρχεται στους 17227,39 τόνους. Η μεταφορική ικανότητα είναι 1494 επιβατών και 780 ΙΧ οχημάτων.

galaxyy

ADVERTORIALS