Ανακοίνωση του Σωματείου ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ-ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Κω για Πρωτομαγιά

Ανακοίνωση του Σωματείου ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ-ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Κω για Πρωτομαγιά

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, άνεργοι, νέοι και νέες, εργαζόμενες μητέρες,

Η απεργία την 1η Μάη μας βρίσκει αντιμέτωπους με ένα 4ο μνημόνιο που έχει συμφωνήσει ΕΕ ΔΝΤ μαζί με τα αστικά κόμματα με το οποίο κόβουν και άλλο τους μισθούς και τα μεροκάματα, νέα φοροληστεία με την μείωση του αφορολόγητου, θεσμοθέτηση της ανταπεργίας για τους εργοδότες, εφαρμογή ειδικών οικονομικών ζωνών άγριας εκμετάλλευσης για τους εργαζόμενους και φορολογικού παραδείσου για τα αφεντικά, πλειστηριασμούς για τα σπίτια του λαού, ενεργοποίηση αυτόματου κόφτη για τις κοινωνικές παροχές σε υγεία, παιδεία και πολλά άλλα.

Στον κλάδο μας η μερική απασχόληση επικρατεί και παρουσιάζεται ραγδαία αύξηση της χάρη στο αντεργατικό οικοδόμημα της Κυβέρνησης, η Κυριακή αργία είναι για αρκετούς εργαζόμενους παρελθόν, η απληρωσιά φέρνει και άλλο άγχος στα ήδη επιβαρυμένα λαϊκά νοικοκυριά, ωράρια δεν τηρούνται με απλήρωτες υπερωρίες. Ματώνουμε στο βωμό της ανάπτυξης των μονοπωλίων.

Τη ίδια στιγμή η ελληνική κυβέρνηση δίνει 4 δις ευρώ, το 2% του ΑΕΠ στο ΝΑΤΟ, το μεγαλύτερο ευρωπαϊκής χώρας, όσο ακριβώς οι αιματηρές περικοπές που συμφώνησε με ΕΕ και ΔΝΤ. Δίνει βάσεις, αερόδρόμια και λιμάνια, γη και ύδωρ στους φονιάδες των λαών. Συμμετέχει δραστήρια για το μοίρασμα των πετρελαίων, του φυσικού αερίου, των δρόμων μεταφοράς ενέργειας και αγωγών, των αγορών σε όφελος των συμφερόντων των ελληνικών μονοπωλιακών ομίλων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μπλέκει τη χώρα πιο βαθιά σε αιματηρούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Έφερε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με πρόσχημα την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών, παίρνει ενεργά μέρος σε 13 Νατοϊκές επεμβάσεις από τα Βαλκάνια ως το Κέρας της Αφρικής. Σχεδιάζει την επέκταση των ΝΑΤΟϊκών βάσεων στη χώρα, όπως η Σούδα. Το ΝΑΤΟ δεν είναι παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας όπως λέει η κυβέρνηση. Είναι η δολοφονική μηχανή των ιμπεριαλιστών, δεν αναγνωρίζει σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα.

Οργανώνουμε την πάλη για όλα τα δικαιώματά μας, διεκδικώντας ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών των οικογενειών μας, κάτι που μπορεί να γίνει με βάση τις δυνατότητες που έχει δημιουργήσει η ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνικής, αλλά το εμποδίζει η εργοδοσία με την καπιταλιστική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, το κυνήγι ολοένα και μεγαλύτερων κερδών, μαζί με την ΕΕ, τις κυβερνήσεις τους.

Γι’ αυτό παλεύουμε για:

  • Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια.
  • Λέμε όχι στις πολεμικές δαπάνες για δράση έξω από τα σύνορα, διεκδικούμε δαπάνες για κάλυψη των αναγκών της εργατικής, λαϊκής οικογένειας.
  • Αγώνας ενάντια στον εθνικισμό, το ρατσισμό. Απομόνωση σε όλους τους εργασιακούς χώρους της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής.
  • Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, στους μετανάστες, αλληλεγγύη σε όλους τους λαούς.

Βαδίζουμε τον ίδιο δρόμο που χαράκτηκε από τους εργαζόμενους του Σικάγο του 1886, τη Θεσσαλονίκη του 1936, από τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές στην Καισαριανή, από τις χιλιάδες αγωνιστές και αγωνίστριες μέχρι και τις μέρες μας. Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά.

ADVERTORIALS