Το αεροδρόμιο της Κω πέρασε στη FRAPORT - Χθες το βράδυ η παράδοση. Ποιος αναλαμβάνει airport manager

Το αεροδρόμιο της Κω πέρασε στη FRAPORT - Χθες το βράδυ η παράδοση. Ποιος αναλαμβάνει airport manager

Στον Αερολιμένα Κω «Ιπποκράτης»  airport manager αναλαμβάνει ο κ. Μαστροδημητρίου, πρώην διευθυντής της Olympic air στην Κω.


 Χθες το βράδυ,  στις 23.00, 11 Απριλίου 2017, βράδυ Μεγάλης Δευτέρας προς Μεγάλη Τρίτη το αεροδρόμιο  της Κω ,πέρασε για 40 χρόνια, στη  Fraport Greece. Με βάση το σχεδιασμό της παραχωρησιούχου, στόχος ήταν οι πρώτες πρωινές πτήσεις της Μ. Τρίτης να εκτελεστούν από την ίδια.

Από χθες,σε μια ανεπίσημη τελετή, υπεγράφη το πρωτόκολλο παράδοσης-παραλαβής, το οποίο περιλαμβάνει  αναλυτική καταγραφή όσων περνούν από τον, έως χθες, κρατικό αερολιμένα Κω στα «χέρια» της Fraport. 

Στο «Ιπποκράτης » στο εξής θα υπάρχει συνύπαρξη και παράλληλη λειτουργία Fraport Greece και ΥΠΑ.

Η ΥΠΑ διατηρεί τον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας, την αεροναυτιλία και συνεχίζει να παρέχει την τεχνική συντήρηση για την αεροναυτιλία. Τα αντικείμενα αυτά θα παραμείνουν στα χέρια των ήδη υπηρετούντων υπαλλήλων της ΥΠΑ, στο αεροδρόμιο της Κω. Για τους υπόλοιπους υπαλλήλους,τα πράγματα θα ξεκαθαρίσουν όταν υπογραφούν τα Προεδρικά Διατάγματα και τεθεί σε εφαρμογή ο νόμος του 2016 για τη Σύσταση της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας,(ΑΠΑ) και την αναδιάρθρωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα.

 Η Fraport Greece, έχει προχωρήσει στην εγκατάσταση νέων υποδομών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών για την αναβάθμιση των λειτουργιών του αεροδρομίου.

Να υπενθυμίσουμε ότι μετά τη λήξη της θερινής σεζόν, δηλαδή από τον Οκτώβριο πιθανότατα, θα αρχίσει η κατασκευή νέου τερματικού σταθμού για το "Ιπποκράτης" 

Παράλληλα, έχουν επιλεγεί και υπογραφεί οι σχετικές συμβάσεις εταιρειών φύλαξης, συντήρησης και καθαρισμού του αεροδρομίου, ενώ όλες οι εμπορικές παραχωρήσεις και μισθώσεις (καταστήματα κλπ) του αερολιμένα  έχουν ήδη συμφωνηθεί και συμβολαιοποιηθεί με τους ενοίκους.

Σημειώνεται ότι έχει υπογραφεί η σύμβαση μεταξύ της εταιρείας και του ελληνικού δημόσιου για την παροχή υπηρεσιών πυρασφάλειας από το Πυροσβεστικό Σώμα, πρώτων βοηθειών με το ΕΚΑΒ και άλλες ανάλογες συμβάσεις με το Λιμενικό Σώμα, τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και την Ελληνική Αστυνομία.

ADVERTORIALS