Αποκολλήθηκε μετά από 11 ημέρες το Alcatras στην Κω, με τη χρήση ανυψωτικών μπαλονιών

Αποκολλήθηκε μετά από 11 ημέρες το Alcatras στην Κω, με τη χρήση ανυψωτικών μπαλονιών

Από τις 26 Δεκεμβρίου,το τουρκικό σκάφος Alcatras παρέμενε “κολλημένο” στην Αμμόγλωσσα της Κω. Μόλις σήμερα νωρίς το πρωί αποκολλήθηκε ,χωρίς να χρησιμοποιηθούν  τα μέσα που παρείχαν οι ελληνικές αρχές,αλλά και χωρίς τη βοήθεια  από τουρκικά ρυμουλκά. η αποκόλληση επετεύχθη με τη χρήση ανυψωτικών μπαλονιών . Το Alcatras θα συνεχίσει το ταξίδι του, αφού πρώτα γίνουν οι απαραίτητες επισκευές.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ

 Αναφορικά με την προσάραξη του καταδυτικού πλοίου ''ALCATRAS'' σημαίας Τουρκίας, την 26/12/2016 στη θαλάσσια περιοχή πλησίον Άκρας Σκανδαρίου νήσου Κω, γνωρίζεται ότι, πρωινές ώρες χθες, επετεύχθη η αποκόλληση και επανάπλευση του πλοίου, με τη χρήση ανυψωτικών μπαλονιών, ενώ στη συνέχεια το ''ALCATRAS'' αγκυροβόλησε ασφαλώς πλησίον του σημείου της προσάραξης.

Το καταδυτικό, το οποίο εξακολουθεί να παρουσιάζει ελεγχόμενη εισροή υδάτων που αντιμετωπίζεται με ίδια απαντλητικά μέσα, τελεί υπό απαγόρευση απόπλου.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή επιτηρείται η ευρύτερη περιοχή από ξηράς, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση.

ADVERTORIALS