5 τρόποι για να κρατήσετε τα μαλλιά σας σε καλή κατάσταση

5 τρόποι για να κρατήσετε τα μαλλιά σας σε καλή κατάσταση

5 τρόποι για να κρατήσετε τα μαλλιά σας σε καλή κατάσταση

Όλες θέλουμε να έχουμε όμορφα, δυνατά και λαμπερά μαλλιά. Ωστόσο, για να πετύχουμε αυτό το αποτέλεσμα πρέπει και να φροντίζουμε τα μαλλιά μας σωστά. Δεν αρκεί μόνο να έχουμε αγοράσει τα κατάλληλα προϊόντα. Πρέπει και εμείς να κάνουμε τις σωστές διαδικασίες προκειμένου να τα διατηρούμε υγιή.

Αν δυσκολεύεστε να διατηρήσετε τα μαλλιά σας σε καλή κατάσταση, έχουμε συγκεντρώσει εδώ μερικές συμβουλές που μπορεί να σας βοηθήσουν.

  1. Πρέπει να τα προστατεύετε

Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, η ζέστη, ο ιδρώτας και όλες οι βλαβερές ουσίες που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα δεν βοηθούν καθόλου στο να διατηρήσετε τα μαλλιά σας υγιή. Οι βλαβερές ακτίνες του ήλιου μπορούν επίσης να προκαλέσουν σημαντική φθορά. Γι’ αυτό και πρέπει να προστατεύετε τα μαλλιά σας, όπως ακριβώς κάνετε για το δέρμα σας όταν φοράτε αντηλιακό. Η Redken μπορεί να σας βοηθήσει σημαντικά σε αυτήν την προσπάθεια, χάρη στα εξειδικευμένα προϊόντα της που χρησιμοποιούνται ακόμη και από τους κορυφαίους hair experts της αγοράς.

  1. Δημιουργήστε μια ρουτίνα

Δημιουργήστε μια ρουτίνα για τη φροντίδα των μαλλιών σας, ανάλογα και με το αν τα μαλλιά σας είναι βαμμένα ή ταλαιπωρημένα και θέλετε να τα επαναφέρετε σε μια υγιή κατάσταση, ή αν θέλετε να κάνετε ένα συγκεκριμένο styling καθημερινά. Όποιος και αν είναι ο τελικός στόχος, συνήθως όλες οι ρουτίνες έχουν κάποια βασικά βήματα. Πρέπει να καθαρίζετε καλά τα μαλλιά σας, να χρησιμοποιείτε conditioner, να τα ενυδατώνετε (με κρέμες, βούτυρο κ.τ.λ.), να τα βουρτσίζετε ώστε να τα ξεμπλέκετε και, τέλος, να κάνετε, αν θέλετε, κάποιο styling.

  1. Μην λούζετε τα μαλλιά σας καθημερινά

Δεν χρειάζεται να λούζετε τα μαλλιά σας καθημερινά. Ακόμη και αν έχετε λιπαρό δέρμα, είναι καλύτερο να λούζετε τα μαλλιά σας μέρα παρά μέρα. Όταν λούζεστε, απομακρύνετε τα φυσικά έλαια και τις πρωτεΐνες που διατηρούν τα μαλλιά και το δέρμα του κρανίου σας υγιή και μπορεί να έρθετε αντιμέτωπες με σοβαρά προβλήματα όπως η τριχόπτωση. Ακόμη και αν αντιμετωπίζετε κάτι τέτοιο μην πανικοβάλλεστε και προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε εξειδικευμένα προϊόντα, όπως τα προϊόντα της σειράς Kérastase Genesis που υπόσχονται θαυματουργά αποτελέσματα. Ωστόσο για να αποφύγετε την ταλαιπωρία των μαλλιών σας είναι σημαντικό να τους δίνετε χρόνο να επανέρχονται και να μην τα λούζετε πολύ συχνά.

  1. Ο σωστός τρόπος να βάζετε conditioner

Ο σωστός τρόπος να βάζετε conditioner είναι στη μέση και τις άκρες και όχι στις ρίζες των μαλλιών σας. Αν βάζετε στις ρίζες, αυτό θα οδηγήσει στο να λαδώνονται τα μαλλιά σας πιο γρήγορα.

  1. Ο σωστός τρόπος να χτενίζεστε

Ο σωστός τρόπος να χτενίζεστε είναι να μην το κάνετε όσο τα μαλλιά σας είναι υγρά, καθώς είναι πιο εύκολο να σπάσουν οι τρίχες. Επίσης, να μην το παρακάνετε. Χτενίστε τα μόνο όσο χρειάζεται για να ξεμπλέξετε τους κόμπους.

ADVERTORIALS