4 συμβουλές για να αποφύγεις το διαζύγιο

4 συμβουλές για να αποφύγεις το διαζύγιο

4 συμβουλές για να αποφύγεις το διαζύγιο

 

Η σχέση σου με τον σύζυγο ή την σύζυγό σου δεν μπορεί να είναι πάντα η ίδια. Όλα τα ζευγάρια περνούν σκαμπανεβάσματα στην σχέση τους, ωστόσο μια κακιά περίοδος στην σχέση σου μπορεί πολλές φορές να οδηγήσει εσένα και τον/την σύντροφό σου στην σκέψη του χωρισμού. Αν θέλεις να αποφύγεις το διαζύγιο και να δώσεις στον γάμο σου άλλη μια ευκαιρία, βρες παρακάτω ορισμένες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να το πετύχεις.

  1. Κάνε διάλογο

Ο διάλογος είναι πολύ σημαντικός για την επίλυση τον προβλημάτων ενός ζευγαριού και πρέπει να είναι πάντα ο πρώτος τρόπος αντιμετώπισης των ζητημάτων που έρχεσαι αντιμέτωπος. Προσπάθησε να μιλήσεις με ψυχραιμία στο ταίρι σου για ό,τι σε απασχολεί και να προτείνεις ορισμένες λύσεις που θα επαναφέρουν την ηρεμία και τις ισορροπίες στην σχέση σας. Διατήρησε την ψυχραιμία σου όποια τροπή και αν πάρει η συζήτηση και φρόντισε με τίποτα να μην μετατρέψεις την συζήτησή σας σε καβγά. Το αποτέλεσμα θα είναι το αντίθετο με το επιδιωκόμενο.

  1. Πάρε την γνώμη ενός ειδικού

Αν ο διάλογος αποδειχθεί ανίσχυρος στην επίλυση των προβλημάτων με το ταίρι σου, πάρε την γνώμη ενός ειδικού. Ένας ψυχολόγος μπορεί να σε συμβουλέψει σχετικά με τον τρόπο που θα πρέπει να χειριστείς ορισμένες καταστάσεις, ενώ ένας σύμβουλος γάμου είναι ο πλέον εξειδικευμένος άνθρωπος για να σε βοηθήσει να επαναφέρεις την σχέση σου με τον/την σύζυγό σου και να σας βοηθήσει να αναζωπυρώσετε από κοινού την σχέση σας.

  1. Πες ναι στον αυθορμητισμό

Οι ανθρώπινες σχέσεις θέλουν ανανέωση. Όταν λείπουν τα στοιχεία του αυθορμητισμού, της έκπληξης και του ενθουσιασμού από τον γάμο σου, τότε αυτός αρχίζει να φθείρετε και φτάνει σε ένα επίπεδο όπου η ρουτίνα τον κατακλύζει. Μην επιτρέψεις στην σχέση σου να φτάσει σε αυτό το σημείο και κάνε μικρές κινήσεις που θα δείξουν στο ταίρι σου ότι το ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο και η φλόγα δεν έχει σβήσει από τον γάμο σας.

  1. Δώσε χώρο στον εαυτό σου

Πολλές φορές αισθάνεσαι ότι μέσα στον γάμο σου δεν έχεις αρκετό χρόνο και χώρο για τον εαυτό σου ώστε να κάνεις πράγματα που σε ευχαριστούν και σου αρέσουν. Αυτή η κατάσταση τείνει να σε πιέζει και να σε κουράζει χωρίς να το καταλαβαίνεις και καταλήγεις να ψάχνεις τρόπους να φύγεις από αυτή. Η λύση φυσικά δεν είναι το διαζύγιο, αλλά το να δώσεις χώρο στον εαυτό σου και να κάνεις πράγματα που σου αρέσουν. Ξεκίνα κάποιο χόμπι, κάνε πράγμα που θα σε ανανεώσουν και περιποιήσου την εμφάνισή σου. Θα διαπιστώσεις ότι η ψυχολογία σου θα είναι ανεβασμένη και πολλοί από τους μικροκαβγάδες που προκύπτουν με τον σύντροφό σου θα επιλυθούν.

ADVERTORIALS