Τι να κάνετε αν λάβετε ένα δώρο που δεν σας αρέσει

Τι να κάνετε αν λάβετε ένα δώρο που δεν σας αρέσει

Τι να κάνετε αν λάβετε ένα δώρο που δεν σας αρέσει

 

Ίσως να σας έχει τύχει να λάβετε ένα δώρο, που δεν σας αρέσει καθόλου και δεν έχετε ιδέα πως να αντιδράσετε. Σε περίπτωση που βρεθείτε σε αυτή την κατάσταση στο μέλλον, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε, για να την αντιμετωπίσετε. Μερικά από αυτά θα τα βρείτε στην συνέχεια.

 

Πείτε ευχαριστώ, όπως και να έχει

 

Όταν λαμβάνετε ένα δώρο, είτε σας αρέσει είτε όχι, έχετε ευθύνη να πείτε ευχαριστώ για αυτό. Σκεφτείτε τον κόπο του ατόμου που σας το αγόρασε και πως προσπάθησε να βρει κάτι για εσάς.

 

Σκεφτείτε την πρόθεση

 

Ακόμα και αν κάποιος σας κάνει ένα δώρο που δεν είναι του γούστου σας, είναι σημαντικό να δίνετε περισσότερη βαρύτητα στην πρόθεσή του. Πιθανότατα η πρόθεσή του ήταν καλή και ήθελε να σας κάνει ένα καλό δώρο.

Ειδικά αν πρόκειται για κάποιο άτομο που δεν γνωρίζετε καλά, είναι λογικό να μην ξέρει τι δώρο θα προτιμούσατε.

 

Πείτε κάτι καλό

 

Όσο και να μην σας αρέσει το δώρο, σίγουρα θα έχετε κάτι καλό να πείτε για αυτό. Μπορείτε για παράδειγμα να πείτε πως σας αρέσει το χρώμα του, ή αν είναι ρούχο να πείτε ότι σας αρέσει το ύφασμά του, ή αν είναι κολόνια να πείτε ότι σας αρέσει η συσκευασία της.

Σίγουρα ένα θετικό σχόλιο, θα βοηθήσει το άλλο άτομο να μην αντιληφθεί την απογοήτευσή σας.

 

Πείτε ψέματα

 

Ειδικά αν το άτομο που σας έδωσε το δώρο δεν είναι κοντινό σας, μπορείτε πάντα να πείτε ψέματα. Αν και το ιδανικό είναι να αποφεύγετε τα ψέματα, καμιά φορά είναι καλύτερα από το να πληγώσετε τα συναισθήματα κάποιου, που σας πήρε ένα δώρο.

 

Πείτε την αλήθεια

 

Συγκεκριμένα αν το άτομο που σας έκανε το δώρο, είναι από τους κοντινούς σας ανθρώπους, ίσως να είναι καλύτερο να του πείτε την αλήθεια.

Εξάλλου, αν σας βλέπει σε καθημερινή βάση, θα καταλάβει ότι δεν χρησιμοποιείτε το δώρο του.

Μπορείτε να πείτε ευγενικά, ότι θα θέλατε να το αλλάξετε με κάτι άλλο που είδατε, ή ότι δυστυχώς δεν θα σας είναι χρήσιμο και είναι καλύτερο να το αλλάξετε.

 

Πηγαίντε το για αλλαγή

 

Είναι κρίμα να έχετε στο σπίτι σας κάτι που δεν θα χρησιμοποιήσετε ποτέ. Όποτε παίρνετε δώρα που δεν σας αρέσουν, είναι πολύ καλύτερο να τα τοποθετείτε προσεκτικά πίσω στις πλαστικές σακούλες https://alfaplast.gr/sakoules-katastimatwn/ τους ή στις σακούλες courier https://alfaplast.gr/sakoules-courier/ τους και να τα πηγαίνετε για αλλαγή.

ADVERTORIALS