Τι να προσέξετε στην αγορά της βρεφικής κούνιας

Τι να προσέξετε στην αγορά της βρεφικής κούνιας

Τι να προσέξετε στην αγορά της βρεφικής κούνιας

Μια αγορά που γίνεται μόνο μία φορά, η βρεφική κούνια, είναι πολύ σημαντικό να γίνει με όρους «επένδυσης»: Πρωταρχικό ζήτημα είναι η ασφάλεια και η άνεση του μωρού, καθώς θα περνά εκεί τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Ποια είναι όμως τα σημεία στα οποία πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να παραβλέψουμε;

  1. Στρώμα

Εφόσον θέλουμε να κρατήσουμε την κούνια καθ’ όλη τη διάρκεια της βρεφικής ηλικίας του μωρού μας, θα πρέπει να προσέχουμε η κούνια που θα επιλέξουμε να έχει τη δυνατότητα να αυξομειώνεται το ύψος του στρώματος. Καθώς το μωρό μας θα μεγαλώνει, το ύψος του στρώματος θα πρέπει να προσαρμοστεί ώστε να μην κινδυνέψει το μωρό να βρεθεί ανά πάσα στιγμή εκτός κούνιας.

  1. Κάγκελα

Τα κάγκελα που προστατεύουν και περικλείουν το μωρό μας εντός της κούνιας μπορούν να γίνουν και επικίνδυνα αν δεν έχουμε κάνει προσεκτική έρευνα αγοράς για κούνια: πρώτα από όλα, τα κάγκελα πρέπει να έχουν μικρή απόσταση μεταξύ τους, καθώς εύκολα το εύπλαστο κεφάλι του μωρού μπορεί να σφηνώσει στην περίπτωση πιο αραιών καγκέλων. Επίσης, κούνιες που στη μία τους πλευρά τα κάγκελα μπορούν να ανεβοκατεβαίνουν είναι εξίσου επικίνδυνες, αφού ελλοχεύει ο κίνδυνος εγκλωβισμού και πνιγμού του μωρού.

Λευκά είδη

Τα βρεφικά λευκά είδη που θα προτιμήσετε, δηλαδή τα σεντόνια, οι πάντες κούνιας, οι βρεφικές κουβέρτες και τα κουβερλί, είναι το «συνοδευτικό» της κούνιας, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να επενδύσετε σωστά και σε αυτά. Οι βρεφικές κουβέρτες για παράδειγμα είναι αναγκαίο να έχουν κατασκευαστεί από 100% οικολογικό αντιαλλεργικό ύφασμα, δηλαδή να είναι φιλικές προς το μωρουδιακό δέρμα.

  1. Όχι στα μεταχειρισμένα

Πείτε όχι σε χρησιμοποιημένες κούνιες, αλλαξιέρες, βρεφικές κουβέρτες κλπ. Οι κούνιες, όσο κι αν σας διαβεβαιώνουν ότι είναι σε καλή κατάσταση, ποτέ δεν μπορείτε να είστε 100% σίγουροι ότι είναι απόλυτα ασφαλείς, και τέτοια ρίσκα δεν θέλετε να παίρνετε για το μωρό σας. Μη δεχτείτε ούτε μεταχειρισμένα λευκά είδη, αφού δεν ξέρετε πόσες φορές έχουν πλυθεί και πόσο έχουν χρησιμοποιηθεί. Όταν μιλάμε για επένδυση, εννοούμε επένδυση σε κάτι νέο, όχι μεταχειρισμένο.

Tip: Για μεγαλύτερη απόσβεση των χρημάτων σας, προτιμήστε επένδυση σε μια κούνια που γίνεται κρεβάτι. Έτσι θα μπορέσετε να τη διατηρήσετε περισσότερα χρόνια και να καθυστερήσετε για λίγο τις αγορές που έχουν σχέση με το παιδικό κρεβάτι.

ADVERTORIALS