Μήνυμα Αρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχου Λ.Σ. Γεώργιου Αλεξανδράκη προς τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Μήνυμα Αρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχου Λ.Σ. Γεώργιου Αλεξανδράκη προς τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Αξιωματικοί, Ανθυπασπιστές, Υπαξιωματικοί και Λιμενοφύλακες,

Γυναίκες και Άνδρες του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής,

Γιορτάζουμε σήμερα, 22 Μαρτίου, το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή, που συμπληρώνει αισίως 103 χρόνια ένδοξης ιστορίας και προσφοράς προς την Πατρίδα, την κοινωνία και την ελληνική Ναυτιλία. Είναι μια Ημέρα μνήμης, αποτίμησης και υπερηφάνειας για το σημαντικό έργο του Σώματος, που η Ελληνική Πολιτεία του έχει εμπιστευτεί να επιτελέσει στο διάβα της ιστορίας του.

Τιμούμε όλα τα εν αποστρατεία στελέχη, πρωτίστως όμως τιμούμε και ευγνωμονούμε όλους τους πεσόντες συναδέλφους εν ώρα καθήκοντος που με γενναιότητα, πιστοί στον όρκο τους, έγιναν ήρωες, σύμβολα αρετής και παραδείγματα προς μίμηση για όλους μας. Γι’ αυτό άλλωστε η Πολιτεία επέλεξε τη 19η Μαρτίου ως Ημέρα για να αποδώσει συμβολικά την τιμή που αρμόζει προς το εν αποστρατεία και εν ενεργεία προσωπικό του Λιμενικού Σώματος, ως ελάχιστη αναγνώριση της προσφοράς του. Δεν λησμονούμε ποτέ το παρελθόν μας και πορευόμαστε μαζί με αυτό για ένα ακόμα καλύτερο μέλλον.

Ομοίως, τιμούμε όλα τα εν ενεργεία στελέχη που σήμερα υπηρετούν με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια προσφέροντας κάθε ικμάδα της δύναμής τους στην προστασία των εθνικών μας συμφερόντων, τη διαφύλαξη του αγαθού της ασφάλειας, την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος και την υποστήριξη της Ναυτιλίας μας.

Ας κρατήσουμε ζωντανή στη μνήμη μας αυτήν την ημέρα και ας αποτελέσει φωτεινό φάρο έμπνευσης και συλλογικής προσπάθειας επ’ ωφελεία του Λιμενικού Σώματος και της Πατρίδας μας.

Αντιναύαρχος Λ.Σ. Γεώργιος ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ

ADVERTORIALS