4 μέθοδοι περιποίησης φρυδιών: Ποια είναι η ιδανική για σένα;

4 μέθοδοι περιποίησης φρυδιών: Ποια είναι η ιδανική για σένα;

4 μέθοδοι περιποίησης φρυδιών: Ποια είναι η ιδανική για σένα;

Με τα trends στο Instagram και στο TikTok να ξεπηδούν ανά πάσα στιγμή, είναι δύσκολο πλέον να παρακολουθούμε τις εκάστοτε νέες επιταγές της μόδας, όσον αφορά κυρίως το μακιγιάζ και ιδιαίτερα την περιποίηση φρυδιών. Η πιο συνετή λύση είναι να μην ακολουθούμε πια «μόδες» για τα φρύδια μας, αλλά τη φυσική τους πορεία, ενισχύοντάς τα όπου και όπως χρειάζεται. Ας δούμε λοιπόν τις πιο δημοφιλείς μεθόδους περιποίησης φρυδιών, πριν χάσουμε το μέτρημα.

  1. Με τσιμπιδάκι φρυδιών

Το παραδοσιακό, πατροπαράδοτο τσιμπιδάκι φρυδιών μάς συνοδεύει από τα εφηβικά μας χρόνια και αποδεικνύεται πιστός μας σύντροφος όταν έχουμε να διαχειριστούμε κάποια «άτακτη» τρίχα που δεν συμμορφώνεται με το κανονικό σχήμα των φρυδιών μας. Είναι κατάλληλο για τη διατήρηση του ήδη υπάρχοντος σχήματος φρυδιού, ενώ ο κίνδυνος να γίνουν μεγάλα λάθη είναι σχεδόν ανύπαρκτος, αφού μπορούμε να παρακολουθούμε τρίχα-τρίχα την κατάσταση.

  1. Με νήμα (threading)

Μια μέθοδος που μας έρχεται από την Ινδία, το threading είναι η πιο ακριβής μέθοδος αφαίρεσης τριχών του φρυδιού, ενώ είναι δερματολογικά ασφαλής και ιδανική για άτομα με ευαίσθητο δέρμα. Τα αποτελέσματά της διαρκούν έως και 2 εβδομάδες, όμως δεν μπορείς να κάνεις αυτήν την τεχνική μόνη σου: χρειάζεται ένα άτομο ειδικό σε αυτή τη μέθοδο, για την αποφυγή λαθών.

  1. Με κερί

Για τις… γενναίες που δεν φοβούνται τον πόνο, υπάρχει πάντα το κερί. Η διαδικασία αποτρίχωσης με κερί περιλαμβάνει πρώτα μία στρώση ζεστού (όχι καυτού) κεριού, στις περιοχές όπου θα αφαιρεθούν τρίχες. Έπειτα, μία ταινία τοποθετείται πάνω από το κερί και τραβιέται γρήγορα. Αυτό ήταν! Αν μπορείς να αντέξεις πόνο τότε αυτή τη μέθοδος συνιστάται άφοβα.

  1. Με ημιμόνιμο τατουάζ φρυδιών

Εδώ δεν μιλάμε για αφαίρεση τριχών από τα φρύδια, αλλά για εμπλουτισμό τους. Δύο είναι τα «φλέγοντα» ζητήματα εδώ: το σχήμα που θα τυπωθεί ουσιαστικά στο κόκαλο του φρυδιού και το χρώμα που θα χρησιμοποιηθεί. Μία μέθοδος – ό,τι πρέπει για όσες θέλουν να κάνουν ένα glow-up στο πρόσωπό τους με αποτέλεσμα διαρκείας, καθώς κρατά για 1-3 χρόνια, ανάλογα τον τύπο του δέρματος. Μη σε τρομάζει ο όρος «μόνιμο», αφού υπάρχει και η αφαίρεση τατουάζ με laser στα φρύδια https://tattoolaser.gr/ , που γίνεται από ειδικούς δερματολόγους. Είτε κάνεις ημιμόνιμο είτε αφαίρεση τατουάζ φρυδιών, πάντα πρέπει να προηγείται η αναζήτηση του σωστού ειδικού, χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα.

Καλύπτοντας μόνο τις βασικές μεθόδους, βλέπουμε ότι κάθε μέθοδος ανταποκρίνεται σε διαφορετικές ανάγκες και πληθώρα στυλ. Εμείς δεν έχουμε παρά να ακολουθήσουμε το στυλ που επιτάσσουν τα δικά μας φρύδια, στην περίπτωση που βέβαια θέλουμε φυσικό αποτέλεσμα.

ADVERTORIALS