Βασικά tips για την πρώτη σας μετακόμιση

Βασικά tips για την πρώτη σας μετακόμιση

Βασικά tips για την πρώτη σας μετακόμιση

Ετοιμάζεστε, λοιπόν, για την πρώτη σας μετακόμιση. Ομολογουμένως, το να αλλάζει κανείς σπίτι είναι μια ιδιαίτερη εμπειρία, με αρκετές όμορφες στιγμές, αλλά και κάποιες δυσκολίες. Αυτές τις δυσκολίες θέλουμε να σας βοηθήσουμε να μειώσετε, δίνοντάς σας ορισμένα tips στο συγκεκριμένο άρθρο.

  1. Οι λίστες πρέπει να γίνουν κάτι σαν δεύτερη φύση για εσάς

Αν δεν είχατε τελειοποιήσει μέχρι σήμερα την τεχνική του να δημιουργείτε λίστες, με τη μετακόμιση θα γίνουν κάτι σαν δεύτερη φύση σας. Είναι κομβικό να δημιουργήσετε λίστες τόσο όσο θα βρίσκεστε ακόμη στο παλιό σας σπίτι, όσο και όταν θα φτάσετε στο καινούργιο. Σημειώστε τις δουλειές που πρέπει να γίνουν, όλα τα πράγματα που πρέπει να πακετάρετε ή όσα πρέπει να φύγουν από το σπίτι και ό,τι άλλο θα σας βοηθήσει να αποφύγετε το χάος.

  1. Δώστε προτεραιότητα σε επισκευές

Αν πρέπει να γίνουν επισκευές, πρέπει οπωσδήποτε να δώσετε προτεραιότητα σε αυτές. Προφανώς θα έχετε δει το σπίτι προτού μετακομίσετε σε αυτό. Και η κατάστασή του είναι ένα από τα πρώτα πράγματα τα οποία θα προσέξετε. Σίγουρα είναι δελεαστικό το να βάψετε το σπίτι στο χρώμα που σας αρέσει ή να προμηθευτείτε καινούργια διακοσμητικά για αυτό, αλλά αν παρατηρήσετε πως υπάρχουν πράγματα που πρέπει να επισκευαστούν, αρχίστε με αυτά, γιατί όσο τα αφήνετε, τόσο χειρότερη θα γίνεται η κατάστασή τους.

  1. Προσέξτε τα βασικά

Στο καινούργιο σας σπίτι είναι πολύ σημαντικό να προσέξετε τα βασικά. Δηλαδή, να είστε σίγουροι ότι υπάρχει νερό, θέρμανση, ηλεκτρικό, ότι οι κλειδαριές έχουν αλλάξει κ.ο.κ. Επιπρόσθετα, φροντίστε να αρχίσετε την επίπλωσή του με βάση την ίδια λογική. Για παράδειγμα, τα έπιπλα κουζίνας https://www.theodoridi.gr/ είναι από τα πρώτα που θα ήταν καλό να τοποθετήσετε. Ειδικά αν το σπίτι στο οποίο πρόκειται να μετακομίσετε είναι παλιό και δεν έχει ανακαινιστεί είναι καλή ιδέα να επενδύστε σε ανθεκτικούς, αλλά και καλαίσθητους πάγκους και ντουλάπια όπως και ντουλάπες υπνοδωματίου https://www.theodoridi.gr/proioda/ntoulapes/ , που θα σας εξυπηρετήσουν για πολλά χρόνια. Τα έπιπλα κουζίνας, όπως και τα έπιπλα του υπνοδωματίου, είναι από τα πρώτα που θα χρησιμοποιήσετε, γι’ αυτό και πρέπει να τα προσέξετε ιδιαίτερα.

  1. Κάντε το πακετάρισμα νωρίς

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αφήσετε το πακετάρισμα για την τελευταία στιγμή. Σκεφτείτε πως θα ήταν καλό να υπάρχει τουλάχιστον μια ημέρα κενό ανάμεσα στο πακετάρισμα και την ίδια τη μετακόμιση. Μια ημέρα, δηλαδή, κατά την οποία θα μπορέσετε να επιλύσετε τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν την τελευταία στιγμή. Ξεκινήστε, λοιπόν, από πολύ νωρίτερα το πακετάρισμα και μην ξεχάσετε να απομακρύνετε όσα πράγματα δεν θα χρειαστείτε ή είναι πολύ παλιά και ταλαιπωρημένα, καθώς απλώς θα σας δυσκολέψουν.

Αν οργανωθείτε σωστά, δεν θα δυσκολευτείτε καθόλου με αυτήν την πρώτη μετακόμιση!

ADVERTORIALS