Πώς θα κάνετε αποτελεσματικότερο delivery

Πώς θα κάνετε αποτελεσματικότερο delivery

Πώς θα κάνετε αποτελεσματικότερο delivery

Οι επιχειρήσεις όπως είναι τα εστιατόρια και οι καφετέριες στηρίζονται πλέον, εν πολλοίς, και στο delivery. Εξαιτίας και της πανδημίας, η συνήθεια του να παραγγέλνουν οι άνθρωποι προϊόντα ηλεκτρονικά έγινε νόρμα. Το ζητούμενο είναι πώς εσείς θα καταφέρετε να κάνετε ακόμη πιο αποτελεσματικό delivery, ώστε να είναι και οι πελάτες σας ευχαριστημένοι. Ας το δούμε.

  1. Σκεφτείτε τις ώρες

Οι ώρες κατά τις οποίες κάνετε delivery είναι πολύ σημαντικές και πρέπει να τις σκεφτείτε, καθώς είναι πιθανό ότι θα σας οδηγήσουν στο να κάνετε αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο λειτουργείτε. Σκεφτείτε, λοιπόν, αν παρατηρείτε πολλές περισσότερες παραγγελίες σε συγκεκριμένες ώρες. Πέρα από τους πελάτες, αυτό θα βοηθήσει και εσάς, διότι θα μπορέσετε να επικεντρωθείτε στις ώρες που σας αποφέρουν περισσότερα κέρδη, αυξάνοντας τους οδηγούς που εξυπηρετούν τις παραγγελίες.

  1. Χρησιμοποιήστε την τεχνολογία

Όπως η τεχνολογία εξυπηρετεί τους πελάτες, έτσι μπορεί να εξυπηρετήσει και εσάς. Είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε την τεχνολογία προκειμένου να διαχειριστείτε αποτελεσματικά τις παραγγελίες. Υπάρχουν συστήματα παραγγελιοληψίας τα οποία είναι ειδικά για delivery και τα οποία μπορούν να σας βοηθήσουν να εξυπηρετείτε τις παραγγελίες γρήγορα και εύκολα. Αν διαθέτετε και τραπέζια στο κατάστημα, οπότε εξυπηρετείτε και εκεί τους πελάτες σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ασύρματη παραγγελιοληψία για να διευκολύνετε τη διαδικασία λήψης παραγγελιών και στο κατάστημα. Με την ασύρματη IOS ή android παραγγελιοληψία μπορείτε επίσης να βλέπετε συγκεντρωτικά τον τζίρο του καταστήματος για το χρονικό διάστημα που σας αφορά.

  1. Εντοπίστε καλύτερες διαδρομές

Είναι προφανές ότι για να κάνετε αποτελεσματικότερο delivery πρέπει να έχετε εντοπίσει και τις καλύτερες διαδρομές. Αν οι οδηγοί σας αξιοποιήσουν διαδρομές που μειώνουν το χρόνο που απαιτείται για να φτάσουν στους προορισμούς τους, τόσο πιο γρήγορη θα είναι και η εξυπηρέτηση των πελατών.

  1. Διαλέξτε το σωστό μενού

Το αποτελεσματικό delivery δεν έχει να κάνει μόνο με τη διαδρομή και τη διαχείριση των παραγγελιών. Έχει να κάνει και με το ίδιο το φαγητό και το πώς αυτό φτάνει στον πελάτη. Πρέπει να διαλέξετε το σωστό μενού επειδή δεν μεταφέρονται όλα τα φαγητά με την ίδια ευκολία. Είναι καλύτερο να προσφέρετε όσα μπορεί να ανακατευτούν και να χαλάσει εντελώς η εικόνα τους στο κατάστημά σας, αν έχετε τη δυνατότητα (αυτό θα είναι και ένα καλό κίνητρο για να το επισκεφθούν οι πελάτες). Αντίστοιχα, το όμορφο πακετάρισμα είναι εξίσου σημαντικό για μια σωστή παρουσίαση των προϊόντων.

Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι είναι σημαντικό να υπάρχει πολύ καλή επικοινωνία μεταξύ των εργαζομένων. Ο καθένας πρέπει να έχει πολύ ξεκάθαρες υποχρεώσεις (π.χ. πρέπει να είναι ξεκάθαρο το ποιος είναι υπεύθυνος για το πακετάρισμα) και να τις φέρνει εις πέρας αποτελεσματικά.

ADVERTORIALS