Tips για πιο άνετες «βόλτες» στο μπάνιο με τον σκύλο μας

Tips για πιο άνετες «βόλτες» στο μπάνιο με τον σκύλο μας

Δύσκολο να βρει κανείς έναν τετράποδο φίλο να αντιδρά θετικά σε επισκέψεις στην μπανιέρα. Ας μπούμε και λίγο στη θέση του: Με ένα μπάνιο βρέχεται όλη η γούνα του και νιώθει άβολα με τη νέα υφή της. Για το καλό όλων μας, υπάρχουν κάποια tips που μπορούν να μας φανούν σωτήρια. Και πώς να μη μας φανούν σωτήρια όταν πιστεύουμε ότι μόνο με ένα θαύμα θα μπει ο σκύλος μας στην μπανιέρα του. Ας δούμε, λοιπόν, τα θαυματουργά tips.

  1. Το παν είναι το χτένισμα

Για να αποφευχθεί η όποια δυσάρεστη εξέλιξη κατά τη διάρκεια του μπανιαρίσματος, προσέχουμε το τρίχωμα του σκύλου μας να είναι όσο πιο λείο γίνεται, πριν αυτό βραχεί. Χτενίζοντας, λοιπόν, τον σκύλο μας, τον αποδεσμεύουμε από κόμπους που θα γίνουν ενοχλητικοί κατά τη διάρκεια του μπάνιου. Επίσης, μας είναι πιο εύκολο να εντοπίσουμε τυχόν τσιμπούρια, για την καταπολέμηση των οποίων θα πρέπει να συμβουλευτούμε τον κτηνίατρο του σκύλου μας.

Με το χτένισμα, επίσης, καταφέρνουμε να έχουμε περισσότερες στιγμές χαδιού, που θα μειώσουν την ανησυχία του σκύλου μας, λίγο πριν μπει στην μπανιέρα.

  1. Ελέγχουμε τις συνθήκες του μπάνιου

Εννοείται πως δεν μπορούμε να εκθέσουμε τον σκύλο μας σε κάθε είδους θερμοκρασία νερού. Πρώτα ελέγχουμε τη θερμοκρασία να είναι χλιαρή προς ζεστή. Ανοίγοντας το νερό, φροντίζουμε η στάθμη του νερού στη λεκάνη ή μπανιέρα να είναι περίπου στα γόνατα του σκύλου. Πριν τοποθετήσουμε τον σκύλο στο νερό, φροντίζουμε να έχουμε προμηθευτεί κάποια παιχνίδια για σκύλους, ειδικά για την ώρα του μπάνιου.

  1. Βρέχουμε με προσοχή το τρίχωμα

Με αργούς ρυθμούς, βρέχουμε το τρίχωμα του σκύλου, αποφεύγοντας την περιοχή του κεφαλιού και ιδιαίτερα των ματιών. Αν βλέπουμε πως ο σκύλος μας έχει τάσεις… φυγής, φροντίζουμε να τον έχουμε σε άμεση επαφή με τα ειδικά παιχνίδια για σκύλους που προαναφέραμε.

  1. Σαμπουάν: το κυρίως πιάτο

Εφαρμόζουμε το σαμπουάν ξεκινώντας από τον λαιμό του, κάνοντας μασάζ προς την ουρά και προς τα κάτω. Με κυκλικές κινήσεις των δαχτύλων μας, δημιουργούμε σαπουνάδα, η οποία δεν πρέπει με τίποτα να μπει στα μάτια του σκύλου μας.

  1. Προσοχή στο πρόσωπο

Με μια βρεγμένη πετσέτα, καθαρίζουμε απαλά το τρίχωμα του προσώπου. Αν παρατηρούμε κάποια δερματολογική ανωμαλία, την αναφέρουμε στον κτηνίατρο του σκύλου μας.

  1. Ξέπλυμα και… τίναγμα

Με πολλή προσοχή και υπομονή, ξεπλένουμε το τρίχωμα από κάθε ίχνος σαπουνάδας, ώστε να μην έχουμε υπολείμματα. Αν και η ενστικτώδης τάση του σκύλου μας είναι να τιναχτεί, πρέπει να στεγνώσουμε πολύ καλά το τρίχωμά του με μια πετσέτα.

  1. Επιβράβευση

Αν η συνεργασία μας ήταν καλή, τότε μπορούμε να επιβραβεύσουμε τον τετράποδο φίλο μας με κάποια λιχουδιά από ξηρά τροφή σκύλου που θα την έχετε αφήσει στο κρεβάτι σκύλου. Αν δεν ήταν και τόσο καλή, υπομονή μέχρι την επόμενη φορά!

Το κλειδί σε κάθε περίπτωση για την αντιμετώπιση των φόβων και των δισταγμών του σκύλου μας είναι η υπομονή και η στοργή μας.

ADVERTORIALS