Μικρός οδηγός επιβίωσης για τα meetings της δουλειάς

Μικρός οδηγός επιβίωσης για τα meetings της δουλειάς

Μικρός οδηγός επιβίωσης για τα meetings της δουλειάς

Αν υπάρχει κάτι που πολλοί επαγγελματίες προσπαθούν να αποφεύγουν ή που απλώς δεν απολαμβάνουν καθόλου, αυτό σίγουρα είναι τα meetings. Για τους περισσότερους, πολλές φορές τα meetings καταλήγουν να είναι απλώς χάσιμο χρόνου. Αλλά αυτή δεν χρειάζεται να είναι και η δική σας περίπτωση! Θα σας δώσουμε αμέσως μερικές καλές ιδέες για να επιβιώσετε από όλα τα meetings τα οποία πρέπει να κάνετε.

  1. Πάρτε μαζί σας όλα τα απαραίτητα

Είναι πολύ σημαντικό να πάτε στο meeting σας προετοιμασμένοι. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχετε μαζί σας ένα σημειωματάριο https://flexbook.gr/el/5-simiomatario , sticky notes, στυλό, έναν φάκελο (αν πρέπει να έχετε μαζί σας έγγραφα) και όποια άλλα είδη γραφείου χρειάζεστε. Ειδικά το σημειωματάριο είναι απαραίτητο, όχι μόνο για να κρατάτε σημειώσεις, αλλά και για να έχετε μια πιο επαγγελματική εικόνα.

  1. Δοκιμάστε να πάτε κάπου αλλού

Μπορεί να σκέφτεστε ότι το meeting room του γραφείου είναι εκεί για να μπορείτε να κάνετε τις συναντήσεις σας, οπότε δεν υπάρχει λόγος να μετακινηθείτε. Αλλά μπορεί να ξαφνιαστείτε με το πόσο θετικά μπορεί να επιδράσει μια αλλαγή περιβάλλοντος στην ψυχολογία της ομάδας. Οι αλλαγές καθιστούν τους ανθρώπους πιο δημιουργικούς και τους κρατούν σε εγρήγορση, ενώ τα περιβάλλοντα που έχουν συνηθίσει μπορεί να τους κάνουν να βαριούνται.

  1. Χρειάζεστε πρόγραμμα

Κάθε meeting γίνεται για έναν συγκεκριμένο σκοπό. Ή τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε να είναι. Προκειμένου να μην γίνονται κουραστικά, τα meetings πρέπει να συνοδεύονται από ένα καλό πρόγραμμα. Είναι σημαντικό να γίνεται ξεκάθαρο το τι θα συζητηθεί, για πόσο και ποια θα πρέπει να είναι η κατάληξη της συνάντησης. Επίσης, θα πρέπει να σημειώνετε παράλληλα σε ένα ημερολόγιο https://flexbook.gr/el/6-imerologio τα tasks που σας ανατίθενται μαζί με τα deadlines.

  1. Οδηγίες για τη συμμετοχή

Αντίστοιχα, είναι σημαντικό να δίνετε οδηγίες για τη συμμετοχή των ανθρώπων στις συναντήσεις. Πρέπει, δηλαδή, να γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν και τι ακριβώς περιμένετε από εκείνους. Μπορεί να πρέπει να προετοιμάσουν μια παρουσίαση ή να είναι απαραίτητο να συμβάλουν με τις ιδέες τους στη συζήτηση.

  1. Διαλείμματα και φαγητό

Ειδικά αν οι συναντήσεις που κάνετε είναι συνήθως μεγάλες, πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε διαλείμματα. Κανείς δεν μπορεί να λειτουργήσει αν δουλεύει συνεχόμενα για πολλή ώρα. Ακόμη και ένα μικρό διάλειμμα είναι αρκετό για να ανακτήσουν οι συμμετέχοντες τις δυνάμεις τους. Αν το διάλειμμα συνοδεύεται από φαγητό και κάτι για να πιούν, τότε αυτό σίγουρα θα τους βοηθήσει να διατηρήσουν την ενέργειά τους.

Εν κατακλείδι, η καλή οργάνωση, τα συχνά διαλείμματα και οι αλλαγές στον συνηθισμένο τρόπο που γίνονται οι συναντήσεις, είναι στοιχεία-κλειδιά που σίγουρα θα σας βοηθήσουν να επιβιώσετε από όλες τις μελλοντικές σας συναντήσεις στη δουλειά.

ADVERTORIALS