Σκιάθος: Ένας προορισμός για αξέχαστες διακοπές

Σκιάθος:  Ένας προορισμός για αξέχαστες διακοπές

Σκιάθος:  Ένας προορισμός για αξέχαστες διακοπές

 

Το «νησί του Παπαδιαμάντη», όπως είναι γνωστή η Σκιάθος, αφού αποτελεί τη γενέτειρα του μεγάλου Έλληνα διηγηματογράφου, είναι σίγουρα ένας τουριστικός προορισμός που τα τελευταία χρόνια έχει ενισχύσει τη φήμη του και έχει ανεβάσει τις μετοχές του τόσο στον εγχώριο όσο και στον ξένο τουρισμό. Η γεωγραφική της θέση, μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης, αλλά και πολύ κοντά στη Θεσσαλία, την καθιστά τόπο συνάντησης συμπατριωτών μας απ’ όλες αυτές τις περιοχές, οι οποίοι με τη σειρά τους τη «μοιράζονται» κάθε καλοκαίρι με πολλούς ξένους, κυρίως Ευρωπαίους, παραθεριστές.

Καθώς αποτελεί το πιο δημοφιλές νησί των Σποράδων και κατά κάποιον τρόπο το επίκεντρο της νυχτερινής ζωής στην ευρύτερη περιοχή, η Σκιάθος όχι σπάνια έχει ταυτιστεί με τη Μύκονο ή έχει χαρακτηριστεί «Μύκονος των Σποράδων». Αυτή η πλευρά της έχει ανεβάσει κατά πολύ την εικόνα του νησιού και το έχει φτάσει πλέον στο σημείο να θεωρείται νησί πρώτης γραμμής.

Το μεγάλο προσόν της Σκιάθου είναι πως αποτελεί έναν προορισμό για όλους, από τους φοιτητές με τον περιορισμένο προϋπολογισμό για διακοπές μέχρι τους ηλικιωμένους Γερμανούς, Ιταλούς και άλλους που κάνουν πιο ήρεμες διακοπές στα πολυτελή ξενοδοχεία ή στα εξοχικά τους. Φυσιολάτρες, περιπατητές, γευσιγνώστες, λάτρεις της ελληνικής λογοτεχνίας ή απλά της νυχτερινής ζωής, όλοι έχουν έναν λόγο ή και… αφορμή για να περάσουν μερικές μέρες χαλάρωσης και ποιοτικής διασκέδασης που αποδεδειγμένα μπορεί να προσφέρει το κατάφυτο νησί των Σποράδων.

Όσο φεύγει κανείς από το λιμάνι και φτάνει στο τέλος της παραθαλάσσιας διαδρομής, στις Κουκουναριές, διαπιστώνει πως πολυτελή ξενοδοχεία ξεφυτρώνουν αμφιθεατρικά με θέα προς τη θάλασσα, πνιγμένα μέσα στο πράσινο. Και δεν είναι μόνο τα ξενοδοχεία που δείχνουν τη ραγδαία ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος που προσφέρει το νησί. Είναι και κάθε είδους μαγαζί που περιβάλλει και συμπληρώνει τη διασκέδαση των παραθεριστών. Σε κοντινή απόσταση οι τουρίστες μπορούν να βρουν ταβέρνες, ψαροταβέρνες, εστιατόρια και καφετέριες-μπαρ, αν και τα περισσότερα ξενοδοχεία είναι της λογικής του all inclusive και ουσιαστικά δεν χρειάζεται να μετακινηθεί κανείς από αυτά για να περάσει ευχάριστα τη μέρα του.

Ωστόσο και εκτός ξενοδοχείων η ζωή στη Σκιάθο είναι ενδιαφέρουσα και οι δραστηριότητες με τις οποίες μπορεί να ασχοληθεί κανείς άφθονες. Κατ’ αρχάς, η αγορά της πόλης του νησιού είναι τόσο πλούσια που δεν έχει σε τίποτε να ζηλέψει αντίστοιχες αγορές μεγαλουπόλεων και άλλων ξακουστών νησιών της Ελλάδας. Ιδανικά, είναι καλύτερα να την επισκεφτείτε το βράδυ, αφού τα καταστήματα μένουν ανοιχτά μέχρι αργά κι έτσι θα μπορέσετε να συνδυάσετε τα ψώνια σας με τη διασκέδασή σας.

Μια ιδιαίτερη ομορφιά που χαρακτηρίζει τη νυχτερινή διασκέδαση της Σκιάθου είναι τα ροκ μπαρ με τα δροσερά κοκτέιλ που απλώνονται παντού στο Παλιό Λιμάνι, εκεί όπου τα σκαλοπάτια με τις χαρακτηριστικές μαξιλάρες γίνονται τόπος συνάντησης και φλερτ για τους νέους… κάθε ηλικίας που κατακλύζουν το νησί.

Μέρα και νύχτα όμως, για ό,τι είδους διακοπές κι αν θέλει να κάνει κανείς, η Σκιάθος είναι ένα πολύτιμο, κατάφυτο, εντυπωσιακό νησί με υπέροχες παραλίες που πρέπει να επισκεφθεί όποιος επιθυμεί να γνωρίσει τι σημαίνει ελληνικό καλοκαίρι και ελληνική φιλοξενία, χωρίς να ξοδέψει μια περιουσία για τις διακοπές του!   

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο σύνδεσμο : Skiathos booking  για ονειρεμένες διακοπές στο νησί της Σκιάθου.  

ADVERTORIALS