4 Εύκολα Γλυκά που και ένας Άσχετος Μπορεί να Πετύχει

4 Εύκολα Γλυκά που και ένας Άσχετος Μπορεί να Πετύχει

4 Εύκολα Γλυκά που και ένας Άσχετος Μπορεί να Πετύχει

Τα διάφορα τηλεπαιχνίδια και οι εκπομπές μαγειρικής, οι άπειρες συνταγές στο διαδίκτυο και οι ώρες μέσα στην μέρα που δεν ξέρεις πώς να γεμίσεις είναι πολύ πιθανό να σου γεννήσουν την όρεξη και την θέληση να φτιάξεις ένα γλυκό.

Ναι, αλλά αν εσύ και η κουζίνα δεν συναντιέστε συχνά, μπορεί αυτό να μην είναι μια καλή ιδέα. Αν θέλεις απλά να φας ένα γλυκό, καλύτερα να επισκεφτείς για σίγουρα το eshop στο lateau.gr και να διαλέξεις από την άνεση του σπιτιού σου όποιο γλυκό τραβάει η όρεξή σου. Αντιθέτως, αν θέλεις να πειραματιστείς και να νιώσεις και εσύ την μαγεία της ζαχαροπλαστικής, τότε φυσικά και να δοκιμάσεις!

Για να είναι η πρώτη επαφή σου με την ζαχαροπλαστική ευχάριστη και να θέλεις να υπάρξει και συνέχεια, καλύτερα να ξεκινήσεις με μια εύκολη συνταγή. Ποια θα είναι αυτή; Σε αυτό το άρθρο θα βρεις 4 γλυκά που ο καθένας μπορεί να φτιάξει με επιτυχία.

Γλυκό 1: Κορμός

Ο κορμός, ή μωσαϊκό όπως αλλιώς λέγεται λόγω της εικόνας του, είναι ένα εύκολο γλυκό με βάση την σοκολάτα, το μπισκότο και αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις και ξηρούς καρπούς. Είναι γλυκό ψυγείου και μπορεί να διατηρηθεί εκεί αρκετές μέρες, αν και δύσκολα θα μείνει κομμάτι για πολύ καιρό.

Γλυκό 2: Μπισκότα

Στο ίντερνετ θα βρεις πολλές συνταγές για μπισκότα με λίγα υλικά. Καταρχάς, θα πρέπει να διαλέξεις τι είδους μπισκότα θέλεις να φτιάξεις. Αυτά με το ξύσμα πορτοκαλιού ή με κομματάκια σοκολάτας είναι τα πιο συνηθισμένα, αλλά φυσικά μπορείς να επιλέξεις να βάλεις στην ζύμη σου ό,τι σου αρέσει. Ένα ακόμα πράγμα που θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου είναι το σχήμα που θέλεις να έχουν τα μπισκότα σου. Τα μπαστουνάκια, η πλεξούδες και το κλασικό στρογγυλό σχήμα είναι τα πιο διαδεδομένα σχέδια.

Γλυκό 3: Ρυζόγαλο

Ένα παραδοσιακό γλυκό που είναι αρκετά εύκολο για να δοκιμάσεις στην πρώτη σου ζαχαροπλαστική προσπάθεια και που ίσως να σε μεταφέρει πίσω στην παιδική σου ηλικία είναι το ρυζόγαλο. Ένα γλυκό με βασικά υλικά το ρύζι, το γάλα - όπως δηλώνει το ίδιο το όνομά του - και την κανέλα θα είναι κάτι που μπορείς να φτιάχνεις κάθε μέρα για μία πιο υγιεινή εναλλακτική.

Γλυκό 4: Cheesecake

Ένα από τα αγαπημένα γλυκά πολλών ανθρώπων που λατρεύουν να καταβροχθίζουν ακόμα περισσότερο και από την σοκολάτα είναι το cheesecake. Πρόκειται για ένα υγιεινό και δροσερό γλυκό που μπορείς να απολαύσεις όλο τον χρόνο. Μια σχετικά λεπτή στρώση μπισκότου, μια κρέμα με κύριο υλικό το γιαούρτι και λίγη μαρμελάδα βύσσινο, φράουλα ή ανάμειξη κόκκινων φρούτων διαμορφώνουν το εύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο αυτό γλυκό.

ADVERTORIALS