Λέβητες υγραερίου: Πλεονεκτήματα και τι να προσέξετε

Λέβητες υγραερίου: Πλεονεκτήματα και τι να προσέξετε

Λέβητες υγραερίου: πλεονεκτήματα και τι να προσέξετε

 

Η θέρμανση του σπιτιού είναι κάτι που απασχολεί τους περισσότερους από εμάς κάθε χρόνο. Το πιο πιθανό είναι ότι μας αγχώνει κιόλας σημαντικά. Ωστόσο, δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεστε. Σήμερα υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές που μπορείτε να κάνετε, πέρα από την πιο προφανή που είναι το πετρέλαιο.

Υπάρχουν αρκετές αποτελεσματικές και οικονομικές λύσεις, ώστε να μπορέσετε να απολαύσετε την ατομική θέρμανση του σπιτιού, τώρα που ανεξαρτητοποιηθήκατε και από τους γείτονες! Ας δούμε την περίπτωση των λεβήτων υγραερίου, για παράδειγμα.

Πλεονεκτήματα των λεβήτων υγραερίου

 

Οι λέβητες υγραερίου έχουν πολλά πλεονεκτήματα τα οποία μπορείτε να αξιοποιήσετε. Μερικά από αυτά είναι τα εξής.

  1. Είναι φθηνότερος από έναν λέβητα πετρελαίου

Όσον αφορά το αρχικό κόστος, ένας λέβητας υγραερίου είναι σημαντικά φθηνότερος στην αγορά από έναν λέβητα πετρελαίου. Για παράδειγμα, είναι δυνατόν να βρείτε έναν λέβητα υγραερίου για μόλις 400 ευρώ, ενώ ένας καυστήρας πετρελαίου κοστίζει συνήθως 950 ευρώ ή και περισσότερο.

  1. Καθαρότερες εκπομπές καυσίμου

Παρόλο που το υγραέριο εξακολουθεί να είναι ορυκτό καύσιμο και επομένως δεν αποτελεί «καθαρή» πηγή ενέργειας, είναι «καθαρότερο» από το πετρέλαιο, δηλαδή παράγει περίπου 15-20% λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα, οπότε μπορείτε να μειώσετε το αποτύπωμα άνθρακα του σπιτιού σας.

  1. Υψηλή απόδοση

Οι σύγχρονοι λέβητες συμπύκνωσης υγραερίου μπορούν να επιτύχουν απόδοση 90% ή υψηλότερη, πράγμα που σημαίνει ότι για κάθε 1 ευρώ που ξοδεύετε για τη θέρμανση του σπιτιού σας σπαταλάτε μόνο 10 λεπτά του ευρώ.

  1. Πιο συμπαγές μέγεθος

Οι λέβητες υγραερίου τείνουν να είναι μικρότεροι σε μέγεθος από τους λέβητες πετρελαίου και σε πολλές περιπτώσεις έχουν χαμηλότερη παραγωγή θορύβου.

  1. Ευρέως διαθέσιμοι

Υπάρχει πολύ μεγαλύτερη επιλογή λεβήτων υγραερίου από ό,τι λεβήτων πετρελαίου, με πολλούς από τους ηγέτες της αγοράς να προσφέρουν εξαιρετικά δημοφιλή μοντέλα. Ορισμένοι κατασκευαστές πωλούν λέβητες φυσικού αερίου με κιτ μετατροπής υγραερίου που σας επιτρέπει να τους μετατρέψετε σε εκδόσεις υγραερίου.

Τι να προσέξετε

Είναι πάντα σημαντικό να λαμβάνετε υπόψη σας τα παρακάτω πριν από την εγκατάσταση:

  1. Παράδοση

Θα πρέπει να παρακολουθείτε στενά τη δεξαμενή καυσίμων σας, καθώς αν αφήσετε πολύ αργά τη δεξαμενή να συμπληρωθεί, μπορεί να μείνετε χωρίς καύσιμα, αν δεν μπορέσουν να παραδοθούν εγκαίρως. Ωστόσο, αυτό ισχύει και για το πετρέλαιο.

  1. Αγορά δεξαμενής

Ένα σύστημα υγραερίου απαιτεί μια δεξαμενή αποθήκευσης την οποία θα πρέπει είτε να αγοράσετε είτε να νοικιάσετε από τον προμηθευτή σας, οπότε θα πρέπει να το υπολογίσετε ως πρόσθετο κόστος. Ορισμένοι άνθρωποι μπορεί επίσης να θεωρούν την ιδέα της διατήρησης μιας δεξαμενής στον κήπο μη ελκυστική προοπτική, αν και αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί με την υπόγεια εγκατάστασή της.

ADVERTORIALS