Ταξιδεύοντας με άσθμα: χρήσιμες συμβουλές

Ταξιδεύοντας με άσθμα: χρήσιμες συμβουλές

Ταξιδεύοντας με άσθμα: χρήσιμες συμβουλές

Τα ταξίδια χρειάζονται καλή οργάνωση και προετοιμασία. Ομολογουμένως, δεν είναι πάντα εύκολο να οργανωθείτε αποτελεσματικά για ένα ταξίδι, ειδικά αν είναι μεγάλο. Η κατάσταση δυσκολεύει ακόμη περισσότερο σε περίπτωση που έχετε άσθμα. Είναι πιο εύκολο να αποφύγετε τις εξάρσεις όταν βρίσκεστε σε οικεία μέρη, αλλά δεν μπορείτε να είστε σίγουροι πότε θα προκύψει κάποιο θέμα στο ταξίδι σας.

Εδώ θα βρείτε μερικές συμβουλές που μπορεί να σας βοηθήσουν κάπως.

  1. Κάντε μια επίσκεψη στον γιατρό σας

Είναι σημαντικό να επισκεφθείτε τον γιατρό σας πριν από το ταξίδι σας. Να κάνετε μερικές εξετάσεις και να τον συμβουλευτείτε σχετικά με το τι θα ήταν καλό να προσέξετε, αλλά και πώς να διαχειριστείτε τις θεραπείες σας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας.

  1. Συγκεντρώστε σημαντικές πληροφορίες

Θα ήταν καλή ιδέα να συγκεντρώσετε μερικές σημαντικές πληροφορίες προκειμένου να τις έχετε μαζί σας στο ταξίδι σας. Τέτοιες πληροφορίες θα μπορούσαν να είναι το τηλέφωνο του γιατρού σας, το ιατρικό ιστορικό σας (μεταφρασμένο στη γλώσσα που χρησιμοποιείται στον προορισμό σας, αν χρειάζεται), αλλά και μια λίστα με τα φάρμακα που παίρνετε.

  1. Πακετάρετε επιμελώς τα φάρμακά σας

Φυσικά, είναι σημαντικό να πακετάρετε επιμελώς τα φάρμακά σας. Αν χρησιμοποιείτε συνήθως νεφελοποιητές και δεν είστε σίγουροι πώς θα μπορέσετε να έχετε έναν μαζί, μην αγχώνεστε. Υπάρχει και φορητός νεφελοποιητής τον οποίο μπορείτε να έχετε στην τσάντα σας όπως ακριβώς και τα οξύμετρα δακτύλου. Μην προτιμήσετε να αποθηκεύσετε τις συσκευές και τα φάρμακα που χρησιμοποιείτε στις αποσκευές σας, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να χαθούν ή να χτυπηθούν, παραδείγματος χάριν. Είναι καλύτερο να έχετε αυτά τα πράγματα κοντά σας πάντα. Φροντίστε να ελέγξετε τους κανονισμούς της αεροπορικής εταιρείας σχετικά με τις αποσκευές, αν ταξιδέψετε με αεροπλάνο.

  1. Μάθετε τον προορισμό σας πριν ταξιδέψετε

Εξίσου σημαντικό με τα παραπάνω είναι το να μάθετε καλά τον προορισμό σας προτού ταξιδέψετε σε αυτόν. Μάθετε το πώς θα είναι ο καιρός, αν υπάρχουν εποχικά αλλεργιογόνα εκεί, αν η ρύπανση είναι πιο έντονη κ.ο.κ. Για παράδειγμα, αν η ρύπανση είναι σημαντικός παράγοντας για τις εξάρσεις σας, ίσως θα ήταν καλύτερη ιδέα να προτιμήσετε την εξοχή και όχι μια μεγάλη πόλη για το ταξίδι σας. Παράλληλα, θα πρέπει να γνωρίζετε ακριβώς πού βρίσκονται τα νοσοκομεία στην περιοχή όπου θα μείνετε, ώστε να ξέρετε πού να πάτε σε περίπτωση ανάγκης.

Κάτι τελευταίο που θα ήταν καλό να σκεφτείτε είναι το εξής: το αν θα κουραστείτε σωματικά στην περιοχή όπου θα βρίσκεστε. Αν η σωματική άσκηση προκαλεί εξάρσεις στο άσθμα σας, θα ήταν καλύτερο να μείνετε κάπου όπου δεν χρειάζεται να περπατάτε πολύ και να κουράζεστε.

ADVERTORIALS