Μεταβίβαση ακινήτου, έναρξη ατομικής επιχείρησης, άυλο διαζύγιο με λίγα κλικ

Μεταβίβαση ακινήτου, έναρξη ατομικής επιχείρησης, άυλο διαζύγιο με λίγα κλικ

Στις παρεμβάσεις που θα γίνουν το επόμενο διάστημα για τη διευκόλυνση των πολιτών και την καλύτερη επικοινωνία με το δημόσιο αναφέρθηκε σε συνέντευξη του στο ethnos.gr  και την Κατερίνα Κοκκαλιάρη ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης

«Κλείνουμε δυο χρόνια στη δυσχερή συνθήκη της πανδημίας, και σίγουρα κανείς δεν μπορούσε στην αρχή της να προβλέψει τη διάρκεια ή την εξέλιξή της. Το μόνο που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να λάβουμε επείγοντα μέτρα και να δράσουμε άμεσα, έτσι ώστε οι πολίτες να είναι ασφαλείς και το κράτος να εξακολουθήσει να λειτουργεί. Είχαμε πλήρη συνείδηση του γεγονότος ότι πολλά από τα μέτρα έκτακτης ανάγκης που θα υιοθετούσαμε εναντίον της πανδημίας θα έμεναν και όταν αυτή θα περνούσε», τονίζει χαρακτηριστικά ο υπουργός και συνεχίζει:

«Άρα, οι επιλογές μας έπρεπε να πληρούν κάποιες βασικές αρχές, όπως ο στόχος της ενδυνάμωσης του πολίτη και ο σχεδιασμός των ψηφιακών υπηρεσιών από τη σκοπιά της εξυπηρέτησής του. Από την πρώτη στιγμή της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη υπήρχε πλήρες σχέδιο ψηφιακού μετασχηματισμού, ωστόσο η έκτακτη συνθήκη άλλαξε τις προτεραιότητες και επιτάχυνε την υλοποίηση δράσεων και εφαρμογών που ήταν προγραμματισμένες για μεταγενέστερο χρόνο. Πλέον, ο κόσμος έχει εξοικειωθεί με τις ψηφιακές υπηρεσίες και αγκαλιάζει κάθε νέα που υλοποιούμε». 

«Για το 2022, θα κινηθούμε στην ίδια γραμμή, με παρεμβάσεις για τη διευκόλυνση του πολίτη σε κάθε τομέα της καθημερινότητας και της δραστηριότητας. Με την υλοποίηση αξιόπιστων υπηρεσιών χτίζεται μια νέα σχέση εμπιστοσύνης πολίτη - κράτους. Ανάμεσα στις παρεμβάσεις που είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε στο αμέσως προσεχές διάστημα, είναι η ψηφιακή μεταβίβαση ακινήτου, με μια διαδικασία που θα μπορεί να ολοκληρώνεται σε μία και μόνο επίσκεψη στο συμβολαιογράφο, και η ψηφιακή έναρξη ατομικής επιχείρησης. Ακόμη, είμαστε έτοιμοι με την πλατφόρμα για το άυλο διαζύγιο και αναμένεται άμεσα να τεθεί σε παραγωγική λειτουργία».

https://www.ethnos.gr/

ADVERTORIALS