Τα e-shops ήρθαν για να μείνουν

Τα e-shops ήρθαν για να μείνουν

Τα e-shops ήρθαν για να μείνουν

 

Εδώ και αρκετά χρόνια το Διαδίκτυο έχει αλλάξει πολλά στην καθημερινή μας ζωή, διευκολύνοντάς μας ώστε να ασχοληθούμε με τις δραστηριότητές μας πιο γρήγορα και αποτελεσματικά. Πέρα από το ότι αποτελεί ένα μέσο διά του οποίου εργαζόμαστε, επικοινωνούμε με τους φίλους μας, ενημερωνόμαστε και διασκεδάζουμε, το Ίντερνετ έχει αναλάβει πια και τη… βόλτα μας στα εμπορικά καταστήματα, έστω και αν δεν είναι φυσικά και δεν έχουν βιτρίνες.

Τα e-shops, τα ψηφιακά καταστήματα δηλαδή που έχουν μόνο… ηλεκτρονική διεύθυνση και δραστηριοποιούνται κυρίως ή αποκλειστικά στο Διαδίκτυο, είναι πλέον μια ισχυρή τάση στη σύγχρονη επιχειρηματικότητα, αφού πάρα πολλοί τα εμπιστεύονται για τις αγορές τους. Κάποια από αυτά είναι εντελώς νέα, ενώ κάποια άλλα είναι γνωστά εδώ και χρόνια και για κάποιον καιρό αποτελούσαν μια εναλλακτική λύση για τους καταναλωτές, μέχρι που παγιώθηκαν στη συνείδησή τους και κατέστησαν ο κύριος τρόπος αγοράς προϊόντων και υπηρεσιών.

Εκτός από αυτά τα ηλεκτρονικά καταστήματα, υπάρχουν και τα αντίστοιχα των παραδοσιακών εταιρειών που πέρα από το δίκτυο των φυσικών τους καταστημάτων «τρέχουν» και τα ψηφιακά τους μαγαζιά για να προσελκύσουν το νεαρότερο κοινό που ασχολείται περισσότερο με την τεχνολογία. Η διαδικτυακή τους παρουσία, μάλιστα, είναι ένα μεγάλο ατού και ανεβάζει κατά πολύ το επίπεδο αυτών των εταιρειών, διευρύνοντας τόσο την αναγνωρισιμότητά τους όσο και την πελατειακή τους βάση. Δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κατασκευή eshop και για κατασκευή ιστοσελίδων πακέτα.

Ακολουθώντας την τεχνολογική εξέλιξη, ο τομέας του μάρκετινγκ κάθε εταιρείας αναπτύχθηκε και βελτιώθηκε βάσει του νέου περιβάλλοντος, με αποτέλεσμα να μιλάμε πλέον σήμερα για ψηφιακό μάρκετινγκ. Σύμφωνα με αυτόν τον νέο όρο, η προώθηση και η διαφημιστική προβολή των προϊόντων των ηλεκτρονικών καταστημάτων γίνονται μέσω Διαδικτύου και ακολουθώντας τις καταναλωτικές τάσεις όπως διαμορφώνονται στον ψηφιακό κόσμο και ιδιαίτερα στο σύμπαν των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Από τη στιγμή που τα social media απέκτησαν τόσο μεγάλη δύναμη ώστε το μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού της Γης να είναι εγγεγραμμένο σε κάποιο από αυτά, τα ηλεκτρονικά καταστήματα βρήκαν ένα πανίσχυρο εργαλείο τόσο για να καταγράψουν τις τάσεις, τις προτιμήσεις και τα ενδιαφέροντα των μελών τους όσο και για να διαφημίσουν τα προϊόντα τους, ευθυγραμμιζόμενα κάθε φορά με το ηλικιακό και κοινωνικό-πολιτιστικό προφίλ των χρηστών καθενός από αυτά τα μέσα.

Τα social media αυξάνονται όχι μόνο σε πληθυσμιακή κάλυψη, αλλά και σε αριθμό. Αρχικά όταν λέγαμε «μέσα κοινωνικής δικτύωσης» εννοούσαμε ουσιαστικά το Facebook, που προηγήθηκε χρονικά και ήταν αυτό που κατ’ εξοχήν είχε κοινωνικό και επικοινωνιακό χαρακτήρα με τις διαφημίσεις Facebook. Τα μέσα, όμως, που ακολούθησαν εμπλούτισαν αυτόν τον χώρο και τον έφεραν πιο κοντά στους καταναλωτές.

Εφαρμογές όπως το Instagram και το Tik Tok που είχαν εξαρχής κάποια στόχευση στο εμπόριο και στην κατανάλωση έγιναν το ιδανικό όχημα για να παρουσιαστούν στο κοινό τα νέα προϊόντα, με τρόπο ώστε να κερδίζουν και οι δύο πλευρές. Δείτε εδώ πληροφορίες για διαχείριση διαφημίσεων στο Instagram.Τα ηλεκτρονικά καταστήματα παρουσιάζουν τα προϊόντα τους σε ανθρώπους που αποτελούν το πιο δυναμικό κομμάτι του πληθυσμού, αφού επικοινωνούν και αλληλεπιδρούν με άλλους, πολλαπλασιάζοντας τις παραγγελίες και εξασφαλίζοντας νέους πελάτες. Και οι καταναλωτές, από την πλευρά τους, πληροφορούνται ό,τι καινούργιο κυκλοφορεί σε ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης το οποίο εμπιστεύονται και ανταποκρίνεται στα ενδιαφέροντά τους.

Χάρη σε όλα αυτά τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα, τα ηλεκτρονικά καταστήματα δείχνουν πως ήρθαν για να μείνουν και να αποτελέσουν το μελλοντικό τοπίο της επιχειρηματικότητας.   

 

ADVERTORIALS