5 προορισμοί στην Ελλάδα που πρέπει να επισκεφτείς τουλάχιστον μία φορά

5 προορισμοί στην Ελλάδα που πρέπει να επισκεφτείς τουλάχιστον μία φορά

5 προορισμοί στην Ελλάδα που πρέπει να επισκεφτείς τουλάχιστον μία φορά

Η Ελλάδα μπορεί να είναι μια μικρή χώρα, αλλά είναι γεμάτη ομορφιές. Φυσικά, είναι αδύνατο να γνωρίζουμε κάθε σπιθαμή της, αλλά υπάρχουν αρκετά μέρη που αξίζει όλοι οι Έλληνες να επισκεφτούν τουλάχιστον μία φορά στην ζωή τους και να κομπιάζουν για αυτά.

Ειδικά αν θέλεις να ταξιδέψεις, αλλά δεν θέλεις να χαλάσεις πολλά χρήματα, ένας εσωτερικός προορισμός είναι μια έξυπνη λύση. Μάλιστα, αν τα μεταφορικά και η διαμονή σού βγουν τόσο φθηνά, μπορείς να κλείσεις και έναν ταξιδιωτικό οδηγό για να είναι μαζί σου και να σου παρουσιάσει την ιστορία του κάθε τόπου.

Ας δούμε, λοιπόν, 5 - από τα πολλά - μέρη που αξίζει να επισκεφτείς σύντομα.

  1. Αθήνα

Θα ξεκινήσω με μια βασική αλλά σίγουρη επιλογή και αυτή είναι η πρωτεύουσα της χώρας, η Αθήνα. Αξίζει να συμπεριφερθείς ως τουρίστας πηγαίνοντας σε μουσεία και σε αρχαιολογικούς χώρους - οπωσδήποτε να ανέβεις στην Ακρόπολη - για να θυμηθείς και να δεις μπροστά σου να ζωντανεύουν όλες οι σελίδες της ιστορίας που μάθαινες απ’ έξω μικρός.

  1. Πάρος

Δεν γινόταν να μην υπάρχει τουλάχιστον ένα νησί σε αυτή την λίστα. Η επιλογή ήταν δύσκολη, αλλά τελικά η Πάρος είναι αυτή που τα κατάφερε. Αυτό το νησί των Κυκλάδων έχει αγαπηθεί από άπειρους Έλληνες και τουρίστες. Με πλούσια ιστορία που ξεκινάει από την εποχή του Λίθου και του Χαλκού, με γραφικά σοκάκια, κάστρα και πανέμορφες παραλίες είναι αδύνατον να πάει κάποιος σε αυτό το νησί και να μην περάσει μαγευτικά της διακοπές του.

Το μόνο που θα πρέπει να προσέξεις είναι να βάζεις συχνά αντηλιακό, να πίνεις πολύ νερό και να φοράς καπέλο όσο θα απολαμβάνεις από τις ξαπλώστρες Remi την μαγευτική καταγάλανη θέα που παρέχουν όλες οι παραλίες της Πάρου, γιατί διαφορετικά κινδυνεύεις από τον δυνατό ήλιο.

  1. Ιωάννινα

Ανεβαίνοντας πιο πάνω, μία από τις πιο εντυπωσιακές πόλεις της Ηπείρου είναι τα Ιωάννινα. Με την λίμνη Παμβώτιδα και τα βουνά τριγύρω, όλοι οι κάτοικοι και οι τουρίστες αισθάνονται ένα δέος για την επιβλητική ομορφιά της φύσης σε όποια περιοχή των Ιωαννίνων και αν βρίσκονται. Επίσης, το κάστρο στο κέντρο της πόλης δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο με την μεγαλοπρέπειά του.

Αν ψάχνεις για ένα μέρος με παρόμοια φυσική ομορφιά αλλά πιο ήσυχο, τότε η Καστοριά, μια πανέμορφη κωμόπολη στην Μακεδονία, με την δική της λίμνη είναι η εναλλακτική που ζητάς.

  1. Μονεμβασιά

Πάμε τώρα στην Πελοπόννησο, και πιο συγκεκριμένα στην Μονεμβασιά. Η κωμόπολη αυτή ξεχωρίζει από όλες τις άλλες χάρη στην αρχιτεκτονική της. Πώς θα σου φαινόταν να ξυπνάς σε ένα κάστρο ή να σεργιανίζεις σε καλντερίμια; Πρόκειται για έναν ξεχωριστό τόπο που σε μεταφέρει πίσω στον χρόνο. Σίγουρα θα πρέπει να έχεις αθλητικά παπούτσια μαζί σου, γιατί το περπάτημα για να ανέβεις τον Βράχο της Μονεμβασιάς και να εξερευνήσεις ολόκληρη την περιοχή θα είναι μπόλικο.

  1. Δίον

Τέλος, θα ανεβούμε στην Μακεδονία, και πιο συγκεκριμένα σε ένα μικρό χωριουδάκι ονόματι Δίον. Γιατί ένα χωριουδάκι κλείνει αυτή την λίστα; Το Δίον βρίσκεται στους πρόποδες του Ολύμπου, το σπίτι των θεών και το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας. Είναι ένα χωριό με ζωντανή την παρουσία της ιστορίας του, καθώς μπορείς να περπατήσεις στα ερείπια της αρχαίας πόλης και να παρακολουθήσεις παραστάσεις και συναυλίες στο αρχαίο θέατρο.

ADVERTORIALS